Φυλαχτά από το Kosmima24.gr

Φυλαχτά από το Kosmima24.gr

Φυλαχτό να σε φυλάει…! Πολλά είναι τα κοσμήματα που αγαπούν γυναίκες & άνδρες. Πόσα κοσμήματα δεν έχουν κατασκευαστεί για να τιμήσουν όλες τις σημαντικές περιστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου.

Πριν καν τη χρήση μετάλλων ή του χρυσού, η αγάπη για τα κοσμήματα ήταν τεράστια.

Κανένα κόσμημα δεν αποτελεί, ωστόσο, τόσο ισχυρό συμβολικά όσο αποτελούν τα φυλαχτά. Με καταγωγή από την πιο αυθεντική παράδοση, τα φυλαχτά είναι κοινό κόσμημα σε κάθε λαό, πολιτισμό ή εποχή. Η ανάγκη για ταύτιση της θέλησης για προστασία από το κακό αποτυπώθηκε εξαιρετικά με ένα φυλαχτό, αναδεικνύοντας τη σημασία αυτού του κοσμήματος.

Το κακό μάτι ή η αρνητική ενέργεια που μπορεί να συσσωρεύσει ένας άνθρωπος μέσα από την καθημερινή συναναστροφή είναι πράγματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν ψυχολογικά με την απόκτηση ενός φυλαχτού. Στην Ελλάδα τα φυλαχτά λόγω της ιδιότητάς τους έχουν ταυτιστεί, όπως είναι λογικό, με τη θρησκεία. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδόν τα περισσότερα φυλαχτά απεικονίζουν πάνω τα ιερά πρόσωπα της Παναγίας & του Χριστού. 

Αυτό σημαίνει ότι τα φυλαχτά προστασίας στην Ελλάδα είναι κυρίως φυλαχτά χριστιανικά. Η δύναμη που αντλεί ένας άνθρωπος από την πίστη παίζει σημαντικό ρόλο στο συναίσθημα που τον διακατέχει φορώντας το φυλαχτό του. Αισθάνεται πιο ασφαλής & θωρακισμένος απέναντι στην αρνητική ενέργεια και το μάτι.

Αυτού του είδους η ανάγκη προστασίας είναι λογικό να μην ξεχωρίζει από φύλα. Τα φυλαχτά για άντρες είναι εξίσου διαδεδομένα με τα φυλαχτά για γυναίκες. Ιδιαίτερα όταν αποτελούν χριστιανικά φυλαχτά, όπως είπαμε παραπάνω, η συμβολική τους σημασία προκύπτει από την κοινή πίστη στο καλό και το θετικό. Τα βυζαντινά Κωνσταντινάτα άλλωστε επιβιώνουν μέχρι σήμερα ως αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης που συνοδεύει τη βάπτιση.

Τα πιο ξεχωριστά φυλαχτά όμως δεν είναι άλλα από τα φυλαχτά για μωρά. Μια γέννηση σηματοδοτεί τον ερχομό ενός νέου ανθρώπου στη ζωή. Προκειμένου να έχει τύχη σε αυτό το νέο ξεκίνημα, αλλά και να προφυλαχθεί από τα… πολλά βλέμματα που πέφτουν πάνω του, είθισται να χαρίζεται σε κάθε νεογέννητο βρέφος ένα φυλαχτό. Με αυτό τον τρόπο μεταφράζονται οι ευχές για καλοτυχία, προστασία & εύνοια που χρειάζεται να έχει ένα μωρό. Ο ρόλος των φυλαχτών μπορεί να είναι συμβολικός, ωστόσο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να μεταδώσει κανείς όλη τη θετική του ενέργεια στο μωρό που μόλις γεννήθηκε.

Φυλαχτά για μωρά στη Θεσσαλονίκη  

Φυλαχτά & Κωνσταντινάτα αποτελούν κορυφαίες & διαχρονικές προτιμήσεις για δώρο με μεγάλη συμβολική αξία που συνδυάζει πνευματικότητα & λαμπερή αισθητική. Στην πλούσια συλλογή του kosmima24 μπορείτε να αποκτήσετε χειροποίητα Φυλαχτά & Κωνσταντινάτα κατασκευασμένα από χρυσό των 9 ή των 14 καρατίων σε μοντέρνα ή πιο κλασικά σχέδια διακοσμημένα με πέτρες και σε ποικιλία χρωμάτων. Χριστιανικά φυλαχτά με σκαλιστές απεικονίσεις της Παναγίας & του Χριστού που πληρούν την ανάγκη για προστασία από το κακό.

Στο προσωπικό μας εργαστήριο χρυσοχοΐας στη Θεσσαλονίκη κατασκευάζουμε καθημερινά υπέροχα χρυσά φυλαχτά για μωρά, άνδρες & γυναίκες καθώς και χρυσά κωνσταντινάτα, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε σε ασυναγώνιστες τιμές που καλύπτουν κάθε προτίμηση.

Το  kosmima24.gr αποστέλλει κάθε φυλαχτό που επιλέγετε σε πολυτελή συσκευασία δώρου χωρίς έξοδα αποστολής σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα & ολοκληρώστε εύκολα τις αγορές σας κάνοντας δικό σας ένα χρυσό φυλαχτό.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.