Δες πως θα αποζημιωθείς από την ασφάλεια αυτοκινήτου σου σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων

Δες πως θα αποζημιωθείς από την ασφάλεια αυτοκινήτου σου σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων

Αρκετοί πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, όμως δεν γνωρίζουν πάντα πως θα αποζημιωθούν σωστά από την ασφάλεια αυτοκινήτου τους.

 

Αρκετοί πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, όμως δεν γνωρίζουν πάντα πως θα αποζημιωθούν σωστά από την ασφάλεια αυτοκινήτου τους σε περίπτωση που ο καιρός προκαλέσει υλικές ζημιές στο όχημα τους.

Καθώς η κλιματική αλλαγή προχωρά όλο και γρηγορότερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και συχνότερα στη χώρα μας. Τα βασικά πακέτα στις ασφάλειες αυτοκινήτου δεν παρέχουν κάλυψη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και τρόπος για να προστατεύσει κάποιος το όχημα του που κοστίζει αρκετά χρήματα και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του.

Έτσι για να αποζημιωθείτε σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων η λύση είναι να έχετε επιλέξει μια ασφάλεια αυτοκινήτου που παρέχει την κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Με τις ταχύτατες καιρικές αλλαγές η συγκεκριμένη κάλυψη θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο για την επιλογή μιας συγκεκριμένης ασφάλειας αυτοκινήτου που παρέχει υψηλότερες αποζημιώσεις στην προκειμένη περίπτωση.

Εφόσον κάποιος έχει προνοήσει και έχει μια ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη από φυσικά φαινόμενα, για να αποζημιωθεί το μόνο που θα χρειαστεί είναι να επικοινωνήσει με την εταιρεία του και να ενημερώσει για την ζημιά στο όχημα.

Η εταιρεία με τη σειρά της θα ζητήσει από τον οδηγό να παραδώσει μια βεβαίωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που θα αναφέρει πως στο συγκεκριμένο σημείο εκείνη την ώρα επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αποτέλεσαν την αιτία για τη ζημιά στο όχημα.

Για να είστε καλυμμένοι, θα πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα. Το πρώτο πως έχετε κάνει μια ασφάλεια αυτοκινήτου σε μια εταιρεία που παρέχει τη συγκεκριμένη κάλυψη και πως την έχετε πληρώσει. Το δεύτερο είναι το ποσό της απαλλαγής που έχει η κάθε εταιρεία για την εκάστοτε ασφάλεια αυτοκινήτου.

Έτσι η κάλυψη από φυσικά φαινόμενα μπορεί να γίνει αρκετά χρήσιμη για μεγάλες ζημιές, όμως για μικρές ζημιές θα χρειαστεί να πληρώσετε εσείς εάν υπάρχει μεγάλη απαλλαγή. Έτσι ιδιαίτερη προσοχή στο τι έχετε υπογράψει!

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.