Ο Δήμος Σιθωνίας αναβαθμίζει τις παραλίες του για πρόσβαση των ΑμEΑ

Ο Δήμος Σιθωνίας αναβαθμίζει τις παραλίες του για πρόσβαση των ΑμEΑ

Στη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ (2014-2020) «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» που απευθύνεται σε Δήμους της χώρας και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΤΑΔ Α.Ε.) θα υποβάλλει πρόταση ο

Δήμος Σιθωνίας, καθώς η δημοτική αρχή στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων σε παραλίες της περιοχής.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, ΄'οπου θα υποβάλλει πρόταση ο Δήμος Σιθωνίας, σύμφωνα με απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, χρηματοδοτείται η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.

Στο πρόγραμμα ο Δήμος Σιθωνίας θα εντάξει 4 παραλίες με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ: την παραλία Νικήτης, την παραλία Μπανιέρες στο Ν. Μαρμαρά, την παραλία στο Λιβροχιό, και την παραλία στον Παράδεισο.

Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν:

- Σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης

- Σύστημα για την πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα (όπως ειδικούς διαδρόμους)

- Βοηθητικός εξοπλισμός, όπως κινητές τουαλέτες, αποδυτήρια για ΑμεΑ, ειδικούς κάδους απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες.http://www.halkidikinews.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.