Χριστόψωμο 400 κιλών ετοιμάζεται στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Χριστόψωμο 400 κιλών ετοιμάζεται στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Γιορτινή είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί στο εργαστήριο των αδελφών Λαλιώτη στην Αρναία, όπου ετοιμάζεται το χριστόψωμο που θα κοπεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία, όπου θα αναβιώσει το "Μέλωμα του Χριστού".

Οι παρασκευαστές του χριστόψωμου με μεράκι ετοίμασαν την ζύμη, την άφησαν να φουσκώσει και στο τέλος την τοποθέτησαν στην ειδική λαμαρίνα διαστάσεων 2×2 μέτρα για να την βάλουν στον φούρνο. 

Προηγουμένως, το χριστόψωμο σφραγίστηκε στα τέσσερα σημεία με σφραγίδα που βάζουν στις προσφορές και ο περιφερειακός σύμβουλος και επί πολλά έτη πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Αρναίας, Στέλιος Βαλιάνος και οι παρευρισκόμενοι έβαλαν τα καρύδια και ευχήθηκαν χρόνια πολλά. 

Εξάλλου, βασικά συστατικά του χριστόψωμου είναι τα καρύδια και το μέλι, που συμβολίζουν τροφές με ιδιαίτερη ενέργεια, τις οποίες χαρίζουν οι πιστοί στο Χριστό για να κάνει τα πρώτα βήματα του στη γη.

Στις 19:30  στην κεντρική πλατεία της Αρναίας, θα κόψει ο Μητροπολίτης Ιερισσού το χριστόψωμο σε μία μικρή γιορτή με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής και της χορωδίας της Αρναίας.

halkidikinews.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.