Ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης με χιλιάδες χάνδρες, πέρλες και λουλούδια (ΦΩΤΟ)

Για δωδέκατη χρονιά οι γυναίκες της Ουρανούπολης συνεχίζουν το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου με μικρά λουλούδια, πέρλες και χρωματιστές χάντρες.


Φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες, 5.000 πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα - μινιατούρες.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από 4 γυναίκες, οι οποίες με τη συναίνεση του ιερέα και τη βοήθεια κατοίκων της Ουρανούπολης στόλισαν έναν διαφορετικό επιτάφιο. Κάθε χρόνο το σχέδιο είναι διαφορετικό, εμπνευσμένο από βυζαντινά μοτίβα του Άγιου Όρος.


   Κάθε χρόνο το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου στην Ουρανούπολη ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα, όπου οι γυναίκες του χωριού διαλέγουν το σχέδιο, αποφασίζουν για τα χρώματα, παραγγέλνουν λουλούδια και πέρλες και ξεκινούν μικροί και μεγάλοι την προετοιμασία για τον στολισμό.

  Σήμερα το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης θα συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».της Βικτωρίας Καρακούση
halkidikinews.gr

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.