Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Παράνομο αποστακτήριο εντοπίστηκε στη Σίνδο - Κατασχέθηκαν 7,5 τόνοι αλκοολούχο μείγμα και καθαρή αλκοόλη ΦΩΤΟ

Τριμελής εγκληματική ομάδα η οποία παρήγαγε αλκοόλη σε παράνομο αποστακτήριο στην αγροτική περιοχή της Σίνδου και την διακινούσε στην εγχώρια αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Εντοπίστηκε η αποθήκη - αποστακτήριο που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα απ΄ όπου κατασχέθηκαν συνολικά (7) τόνοι και (300) λίτρα αλκοολούχο μείγμα και 287 λίτρα καθαρή αλκοόλη

Η απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη καταβολή των αναλογούντων δασμών προσεγγίζει το ποσό των 180.000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (24-10-2012), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των παραπάνω Υπηρεσιών, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 53 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος συνεργός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας» και της «Παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση που διενήργησαν οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες, οι τρεις δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την παραγωγή αλκοόλης και την πώλησή της σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή της εγχώριας αγοράς, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, από τις αρχές του έτους 2010 ενοικιάστηκε από τον 53χρονο αποθήκη στην αγροτική περιοχή της Σίνδου, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη ως παράνομο παρασκευαστήριο - αποστακτήριο αλκοόλης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην εν λόγω αποθήκη βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήρης εξοπλισμός παραγωγής αλκοόλης και ειδικότερα:

Τρία (3) καζάνια τα οποία περιείχαν (7) τόνους και (300) λίτρα αλκοολούχο μείγμα,

Μία (1) δεξαμενή χωρητικότητας 500 λίτρων, με καθαρό προϊόν αλκοόλης 200 λίτρα,

Ένα (1) μπιτόνι με καθαρό προϊόν αλκοόλης 87 λίτρα,

Ένα (1) καζάνι το οποίο περιείχε (2) τόνους και (900) λίτρα νερό,

Ένας (1) καυστήρας με γεννήτρια ατμού,

Ένα (1) ανοξείδωτο καζάνι 1.000 λίτρων,

Ένα (1) ανοξείδωτο καζάνι – αναδευτήρας 1.000 λίτρων,

Ένα (1) θερμόμετρο,

Ένα (1) αλκοολόμετρο – γραδόμετρο,

Δύο (2) τροφοδοτικά αέρος (κομπρεσέρ) και

Δύο (2) κενά καζάνια.

Από την μέχρι σήμερα διενεργηθείσα έρευνα, εκτιμάται ότι το ύψος της απώλειας εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη καταβολή των αναλογούντων δασμών προσεγγίζει το ποσό των 180.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο 52χρονος τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθη στη περιοχή των Γρεβενών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, όπου και κατασχέθηκε παρόμοιος εξοπλισμός με τον ανωτέρω περιγραφόμενο.

Τέλος, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας και υπάλληλος της Γ΄Χημικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης συνέδραμαν στην πραγματοποίηση σχετικών δειγματοληψιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.