Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά στη Μονή Λαζαριστών

Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά στη Μονή Λαζαριστών

Αυτή την άνοιξη το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACTσε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών υλοποιεί για πρώτη φορά και στη δυτική Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων ρομποτικής που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών .

Πρόκειται για εργαστήρια προετοιμασίας για το διαγωνισμό FIRST® LEGO® LEAGUEJR. , που για τη χρονιά 2017-18 έχει τίτλο «AQUAADVENTURE». Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις συνολικά 6 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες με τις οποίες θα διαγωνιστούν. Οι εκπαιδευτές και οι εθελοντές της eduACT θα βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να εντοπίσουν ,καταγράψουν και να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό της LEGO® Education.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα της eduACT και να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής , έρευνας και καινοτομίας . Μέσα από τα εργαστήρια ρομποτικής WeDo & WeDo 2.0 θα διδαχθούν τις πρακτικές της ρομποτικής και θα παρουσιάσουν το δικό τους «showmeposter» , δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκαν αλλά και τις αξίες της ομάδας τους. Τέλος οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο FLL Jr. Εxpo στις 20 Μαΐου 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Μονής Λαζαριστών με τη συμμετοχή ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Έναρξη εργαστηρίων : 31 Μαρτίου 2018

Λήξη εργαστηρίων    : 19 Μαΐου    2018

Υποβολή αιτήσεων    : http://eduact.org/form/view.php?id=105051

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   6984332342

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.