Μπουτάρης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου - Με έπιασαν στον ύπνο και με μπέρδεψαν!

Μπουτάρης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου - Με έπιασαν στον ύπνο και με μπέρδεψαν!

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για όσα είπε για το όνομα του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, σήμερα κάλεσε έκτακτα τους δημοσιογράφους στο δημαρχείο για δηλώσεις.

 «Λυπάμαι που από την χθεσινή κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Απομονώθηκαν κάποιες φράσεις από την συζήτηση για το περίφημο «Μακεδονικό» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης πριν από λίγο σε δημοσιογράφους που κάλεσε στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρέπεμψε να διαβάσουν όλοι τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στα ΜΜΕ έπαιξαν συγκεκριμένα κομμάτια και όχι όλη η συζήτηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει παρερμηνεία. «Ήταν όλοι μπροστά από την αντιπολίτευση, δεν τους έκανε εντύπωση αυτά που είπα, δεν αντέδρασαν» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Όσο για την ονομασία «Νίκος Γκάλης» για το αεροδρόμιο, που πρότεινε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ είπε: «Με πήραν σήμερα τηλέφωνο από το ΣΚΑΪ, όταν κοιμόμουν και με μπέρδεψαν. Τώρα το «Νίκος Γκάλης» που μπήκε στη μέση, όταν με ρώτησε μια κυρία από το ΣΚΑΪ πως θα μπορούσε να ήταν το όνομα και είπα «Νίκος Γκάλης» γιατί είναι μια διεθνής προσωπικότητα. Δεν προτείνω, δεν πρότεινα. ούτε θα προτείνω αλλαγή του ονόματος» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ωστόσο, επέμενε στη θέση του ότι η Ελλάδα έχασε στο ζήτημα με τα Σκόπια, γιατί «130 χώρες τα αναγνωρίζουν ως Μακεδονία». 

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, δεν θέλησε να απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.