Σκοπιανά ΜΜΕ έγραψαν για τις δηλώσεις του Μπουτάρη σχετικά με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ)

Σκοπιανά ΜΜΕ έγραψαν για τις δηλώσεις του Μπουτάρη σχετικά με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ)

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν ως και την γειτονική χώρα και όπως ήταν αναμενόμενο είναι πρώτο θέμα.

 Στο Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων META, έχει ανέβει άρθρο στην ιστοσελίδα με τίτλο: «Οι τουρίστες πιστεύουν ότι προσγειώνονται στα Σκόπια και όχι στη Θεσσαλονίκη». Μέσα στο άρθρο, Σκοπιανοί δημοσιογράφοι, αναφέρουν αναλυτικά τα όσα είπε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο μετονομασίας του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Ο αερολιμένας θα μπορούσε να πάρει το όνομα του διάσημου Έλληνα καλαθοσφαιριστή Νίκου Γκάλης, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και ο μόνος από την Ελλάδα που εισήλθε στο αμερικανικό Hall of Fame. Ο Μπουτάρης πιστεύει επίσης ότι οι ελληνικοί φόβοι από τη Μακεδονία δεν είναι ρεαλιστικοί και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα Σκόπια, αλλά η Άγκυρα και η αυξανόμενη τουρκική επιρροή στην περιοχή. Εκτιμά ότι τώρα υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας και τυχόν καθυστερήσεις θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα» αναφέρει το άρθρο στο ΜΕΤΑ.

Δείτε το άρθρο εδώ 

mpoytaris skopia

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.