Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον καθαρισμό του ρέματος Δενδροποτάμου

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον καθαρισμό του ρέματος Δενδροποτάμου

Τον καθαρισμό του ρέματος του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης θέτει με επιστολή του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. (Διαβάστε κι εδώ).

Με έγγραφη εντολή προς την αρμόδια εισαγγελέα Περιβάλλοντος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος ή άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί εάν υπάρχουν παραλείψεις που συνδέονται με την πρόκληση φθορών σε στηθαία και αγωγούς υδάτων, εάν υπάρχουν συνθήκες υποβάθμισης του περιβάλλοντος με επιπτώσεις στον άνθρωπο και την ανάπτυξη της βιοποικιλότητας ή εάν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ανασφάλειας για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ανθρώπων από ελλιπή καθαρισμό ρεμάτων, χειμάρρων ή πλημμελή διαχείρισή τους.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.