Αγνώριστη! Πως ήταν η οδός Λαγκαδά το 1916 (ΦΩΤΟ)

Αγνώριστη! Πως ήταν η οδός Λαγκαδά το 1916 (ΦΩΤΟ)

Η οδός Λαγκαδά, στην πραγματικότητα λεωφόρος, είναι η κύρια βόρεια είσοδος της Θεσσαλονίκης  απο τις Σέρρες και την Καβάλα. Ξεκινάει από τη διασταύρωση της βοιμηχανίας τσιμέντου Τιτάν, στην Εγνατία Οδό, και καταλήγει στην Πλατεία Βαρδαρίου, Διασταυρώνεται με σημαντικούς οδικούς άξονες, όπως η Εθνική Οδός 11, η Περιφερειακή Οδός, η Οδός Ακριτών, η Οδός Αγίων Πάντων και η Οδός Εγνατίας. Αυτή είναι η σημερινή της εικόνα, η οποία απέχει... από την εικόνα που είχε το 1916.

Στην ομάδα του facebook, « Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης - Old Photos of» χρήστης δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει την οδό Λαγκαδά του 1916.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην σχετική ομάδα του facebook,  « οδος Λαγκαδά με κατεύθυνση προς την πόλη στο βάθος ο μιναρές και το τζαμί στον χώρο του στατοπέδου Παύλου Μελά,  σέμερα θα τους βλέπαμε λιγο πριν την διασταύρωση με την οδο Καραολή και Δημητρίου» . 

Δείτε τη σχετική φωτογραφία που δημοσιέυτηκε στην ομάδα του facebook « Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης - Old Photos of»:

Φωτογραφία του Γιαννης Μανιος.

Φυσικά, οι χρήστες που facebook, θέλησαν να δέιξουν τη διαφορά δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την σημερινή εικόνα της Λαγκαδά.

Φωτογραφία του Frapidis Gregory.

Φωτογραφία του Γιαννης Μανιος.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.