Σπείρα νεαρών έκλεβε φορτηγά σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Καβάλα και τα πωλούσε για ανταλλακτικά

Σπείρα νεαρών έκλεβε φορτηγά σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Καβάλα και τα πωλούσε για ανταλλακτικά

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οχημάτων από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρία μέλη συμμορίας, εκ των οποίων συνελήφθη το ένα. Διακριβώθηκε η κλοπή οκτώ φορτηγών και ενός επιβατικού αυτοκινήτου, καθώς και μία ακόμη απόπειρα κλοπής.

Για την υπόθεση συνελήφθη 25χρονος μέλος της συμμορίας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο συνεργών του ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», της «Πλαστογραφίας» και της «Απείθειας».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2017, οι δράστες αφαίρεσαν εννέα  αυτοκίνητα (8 φορτηγά και 1 επιβατικό) και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα , από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, απέκρυπταν τα κλαπέντα οχήματα σε περιοχή των Διαβατών, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, είτε προέβαιναν στην παραποίηση αριθμών πλαισίων τους και τα διέθεταν για ιδία χρήση ή προς πώληση.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 10-10-2017 στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με έτερους συνεργούς του διέρρηξαν σταθμευμένο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων εμπορικού καταστήματος, χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής το αυτοκίνητο 21χρονης, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν 4 κλεμμένα φορτηγά, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.