Ημέρα ενημέρωσης κι ετοιμότητας η αυριανή για τη Θεσσαλονίκη

Ημέρα ενημέρωσης κι ετοιμότητας η αυριανή για τη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τον φονικό σεισμό του 1978 που έπληξε την πόλη και την συμπλήρωση 39 χρόνων από την μαύρη επέτειο  ο Δήμος Θεσσαλονίκης η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Α.Ε./ΟΤΑ, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «20η Ιουνίου: Ημέρα Ενημέρωσης και Ετοιμότητας» 

 

 

Η δράση θα υλοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, από τις 18.00 έως τις 22.00, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τους ενδεικνυόμενους τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και την ενίσχυση του επιπέδου ετοιμότητας  της πόλης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, στο περίπτερο του Κήπου της Άμμου και στο τουριστικό info kiosk της Πλατείας Αριστοτέλους.

 

Συγκεκριμένα:

AdTech Ad

    19.00 – 22.00: Νέα Παραλία, Γυάλινο Περίπτερο στον Κήπο της Άμμου

Ο αύλειος χώρος του περιπτέρου θα μετατραπεί σε «Καφέ ανθεκτικότητας» (Resilient Cafe), ένα χώρο συζήτησης και ανταλλαγής ιστοριών, όπου οι πολίτες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τον σεισμό, μεταφέροντας την εικόνα της πόλης από το βράδυ της 20ης Ιουνίου του 1978. Εθελοντικές ομάδες της πόλης θα υλοποιήσουν εργαστήρια πρώτων βοηθειών και επιδείξεις ασκήσεων ετοιμότητας, ενώ τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να πάρουν μέρος στο παιχνίδι ερωτήσεων Riskland, που επιμελήθηκε η Unicef

    18.00 – 20.00: Πλατεία Αριστοτέλους, Περίπτερο Τουριστικών Πληροφοριών

Από το Περίπτερο Τουριστικών Πληροφοριών της Πλατείας Αριστοτέλους θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι μυστηρίου στους δρόμους της πόλης. Μέσα από την ιστορική μνήμη, χρησιμοποιώντας αποστολές και γρίφους, οι πολίτες θα ενημερωθούν για τους τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Σημείο τερματισμού του παιχνιδιού θα είναι το περίπτερο της Νέας Παραλίας. Η ομάδα που θα φέρει πρώτη εις πέρας την αποστολή, θα κερδίσει μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 20ης Ιουνίου στο περίπτερο του Κήπου της Άμμου, θα παρουσιαστούν 10 ιστορίες, ενώ με τη συμβολή ειδικών θα επιχειρηθεί η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πόλης. Όσοι επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους από το σεισμό του 1978, να γίνουν κομμάτι της συλλογικής μνήμης της πόλης και με τα βιώματά τους να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των νέων, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2017, καλώντας στο τηλέφωνο 2313317576 (Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας – από τις 10.00 έως τις 15.00) ή στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράλληλα, το Τμήμα Εθελοντισμού Νεολαίας και Διοικητικής Βοήθειας και το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς τα μέλη τους, καθώς και προς κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να συμβάλλει στην επιτυχή υλοποίηση των εκδηλώσεων, κατόπιν επικοινωνίας με τους συντονιστές Βάκη Σαλώνη (2313 317815 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και Δημήτρη Στεργιούδη (2313 318529 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Η δράση δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.