Τάσεις και καταστήματα που «ανθίζουν» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τάσεις και καταστήματα που «ανθίζουν» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Προϊόντα και γεύσεις που έγιναν συνήθειες στους Θεσσαλονικείς.

 

Οι τάσεις ανανεώνονται συνεχώς με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας, την μόδα που υπάρχει διεθνώς, τις συγκυρίες αλλά και τις κινήσεις που κάνουν επιχειρηματίες.

Eμείς σήμερα θα σας κάνουμε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντάς σας επιχειρήσεις που έφεραν νέες συνήθειες στους Θεσσαλονικείς.

Η πλατεία Ναυαρίνου είναι ένα μέρος που περνάει σχεδόν όλη η φοιτητική κοινότητα καθημερινά. Θα δεις αρκετούς φοιτητές να κάθονται σε παγκάκια και να τρώνε. Εκεί έγιναν τάση οι σαλάτες και οι φρουτοσάλτες στο χέρι. Στη Ναυαρίνου έχει αρκετά μαγαζιά με σαλάτες και smoothies και δουλεύουν αρκετά, καθώς είναι η επιλογή πολλών φοιτητών για τα γεύματα τους. Από τη Ναυαρίνου, η τάση αυτή έχει εξαπλωθεί σε όλο το κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες περιοχές.

perivoli

Σχετική εικόνα

Έξαρση υπάρχει και σε μαγαζιά με γλυκίσματα. Ντόνατς, βαφλάκια και γλυκά που μπορείς να γεμίσεις μόνος σου την σοκολάτα… Ναι καλά άκουσες! Στο JERRY’S THE FOOD TRUCK, στην οδό Παύλου Μελά, σου δίνουν σε μεγάλη «σύριγγα» την σοκολάτα και γεμίζεις εσύ το ντόνατς… Στην ίδια οδό υπάρχει το Spoon που κάνει με σαλάτες και κόβει τις βάφλες σε μικρά λαχταριστά κομμάτια…

jerrys 01

spoon

pauloumella

Επίσης, στην οδό Παύλου Μέλα, συναντάς ένα το Brothers in Law με λαχταριστά burger, που πρόσφατα άνοιξε και υποκατάστημα στην Kομνηνών. Τα τελευταία χρόνια, ανοίγουν πολλά «μπεργκεράδικα» στην πόλη, με τους Θεσσαλονικείς να τα τιμούν ιδιαιτέρως…

 

brothers 01

Μερικά τετράγωνα πιο κάτω, στην Τσιμισκή άνοιξε πρόσφατα ένα κατάστημα IQOS που άλλαξε με την άφιξή του την πόλη της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μία νέα τάση στο κάπνισμα ... χωρίς καπνό! Η αλήθεια είναι ότι τελευταία χρόνια αντί για τσιγάρα, πολλοί επιλέγουν τα νέα καπνικά προϊόντα, όπως το IQOS. Πρόκειται για μια συσκευή σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει το IQOS όπου εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο καπνιστής το μόνο που έχει να κάνει, είναι να εισάγει την ειδική ράβδο καπνού στο IQOS και να το απολαύσει!

iquos 01

Ψάξαμε και μάθαμε ότι αυτό το νέο καπνικό προϊόν αλλάζει τα δεδομένα, καθώς δεν παράγει καπνό. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτό θερμαίνει τον καπνό, χωρίς να υπάρχει καύση, φωτιά, στάχτη ή παραγωγή καπνού. Αυτό δημιουργεί έναν αρωματικό ατμό που περιέχει νικοτίνη, απελευθερώνοντας την αληθινή γεύση του θερμαινόμενου καπνού. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαδικασία καύσης, τα επίπεδα των επιβλαβών χημικών ουσιών μειώνονται σημαντικά σε σύγκριση με τον καπνό του τσιγάρου, ενώ παράλληλα οι καπνιστές έχουν μια πραγματική καπνιστική εμπειρία.

iquos 02

Τέλος, αυτό που παρατηρείτε όλοι, καθώς όλοι περνάτε από εκεί, είναι τα μαγαζιά με accessories κινητών τηλεφώνων και γκάτζετς. Μετά την τρέλα με τα σέλφιστικ, όλοι αναζητούν καινούρια γκάτζετς για τα τηλέφωνα τους. Ενώ δεν υπάρχει κανείς, που να μην ψάχνει μια πρωτότυπη θήκη για το κινητό του, που να ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν. Καταστήματα τέτοιους είδους, βρίσκουμε σε πολλά σημεία της πόλης, από την Ναυαρίνου μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους. Αλλά εκεί που μπορείς να βρεις πολλά συγκεντρωμένα μαγαζιά του συγκεκριμένου είδους, είναι η οδός Αισώπου, η γνωστή ChinaTown.

chinatown 10

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.