Έχετε καλά αντανακλαστικά; Το τεστ αντανακλαστικών από το ΑΠΘ στην 82η ΔΕΘ (φωτό)
  • Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 18:30
  • By Θεοδώρα Απότα
  • Ρεπορτάζ

Έχετε καλά αντανακλαστικά; Το τεστ αντανακλαστικών από το ΑΠΘ στην 82η ΔΕΘ (φωτό)

Θεωρείτε ότι έχετε καλά αντανακλαστικά;

Πλέον μπορείτε να το σιγουρέψετε στην 82η ΔΕΘ, περνώντας από το περίπτερο 14 και το σταντ 22 όπου βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκεί, μεταξύ άλλων, θα δείτε το ReMeDeS (The Reflexes Measuring Devices), ένα σύστημα μέτρησης και καταγραφής αντανακλαστικών που χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά ερεθίσματα. Αποτελείται από φορητές συσκευές, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις και να προγραμματιστούν ώστε να σχηματίσουν διαφορετικούς τύπους ασκήσεων, μέτρησης επιδόσεων και αντανακλαστικών.

Κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί στις ασκήσεις και να μάθει τις ατομικές του επιδόσεις, καθώς και να τις συγκρίνει με τις επιδόσεις των υπολοίπων. Όπως δήλωσε στο seleo.gr ο επίκουρος καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Ανδρέας Λ. Συμεωνίδης, δίνεται username και password σε όποιον κάνει το τεστ στην 82η ΔΕΘ ώστε την επόμενη ημέρα να δει αναλυτικά τα αποτελέσματα του εδώ

Τέλος, το ReMeDeS είναι ιδανικό για διάγνωση και παρακολούθηση νευρολογικών, ψυχιατρικών ή οφθαλμολογικών παθήσεων καθώς και για εξάσκηση αθλητών.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.