O εμπνευστής ενδυμασιών για ταινίες του Hollywood βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μιλάει στο Seleo

O εμπνευστής ενδυμασιών για ταινίες του Hollywood βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μιλάει στο Seleo

Είναι εμπνευστής και σχεδιαστής στολών και ενδυμάτων πολλών ταινιών του Hollywood. «Captain America», «Fast and Furiοus», «Star Trek Beyond», «Civil War», The Hunger Games», «Αlice in Wonderland»  είναι μερικές ταινίες που ο Christian Cordella έδωσε το στίγμα του. Ο παγκοσμίου φήμης illustrator βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και το Seleo τον συνάντησε! 

 

Φωτογραφίες: Αργυρώ Μπαρή

Πoλύ χαλαρό, με αέρα από Hollywood -αλλά όχι συμπεριφορά-  συναντήσαμε το Christian Cordella στην έκθεση με σχέδια του, με costume illustrations στο γυάλινο περίπτερο στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, για το Comic Cov 3 που πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι 7 Μαΐου.

cordella 01

 

Ποιος είναι ο Christian Cordella του Hollywood

Ο Christian Cordella γεννήθηκε στο Λέτσε της Ιταλίας το 1973 και αποτελεί την 8η γενιά γνωστής οικογένειας ιταλών σχεδιαστών. Οι πρόγονοι του,  έραψαν άμφια ακόμη και για πάπες της Ρώμης, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να «λοξοδρομήσει» και να ασχοληθεί με τα κοστούμια ταινιών τού Hollywood!

cordella 07

Σπούδασε Καλές Τέχνες στο γυμνάσιο του Λέτσε, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακά στο Λονδίνο και στο Μιλάνο και σπουδές σε έξι σχολές σχεδίου και illustration. Πολύ σύντομα, το ταλέντο του και η εμπειρία του βρίσκουν εφαρμογή από τα κόμικς και την υψηλή ομάδα μέχρι και τις κινηματογραφικές ταινίες. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, έργα του Cordella φιλοξενήθηκαν σε διάφορες ιταλικές εκδόσεις.

cordella 09

 

Μέχρι την στιγμή που το 1990 του ανατέθηκε από την Εκκλησία του Λέτσε, να δημιουργήσει ένα πίνακα, τον οποίο παρέδωσε προσωπικά στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β, για να εκθέσει στο Βατικανό. Ενώ, το 1999, το έργο του, το πορτραίτο του San Filippo Smaldone παρουσιάστηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη και μάλιστα ο πάπας Ιωάννης Παύλο Β, τον επαίνεσε, παρουσιάζοντας το έργο του ως επίσημη εικόνα του αγίου.

cordella 05

Την ίδια χρονιά, αντί της στρατιωτικής του θητείας, ο σχεδιαστής, για ένα χρόνο, δίδαξε Τέχνη σε παιδιά γυμνασίου αλλά και τσιγγάνους. Επίσης ταξίδεψε μαζί με ανθρωπιστική οργάνωση, στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο. Ένα ταξίδι που «γέννησε» εξαιρετικά σκίτσα για την τραγωδία του πολέμου και δημοσιεύτηκαν σε μερικές από τις γνωστότερες εφημερίδες του πλανήτη.

cordella 06

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 90, οι ικανότητες του σχεδιαστή επικεντρώθηκαν στα κόμικς. Σύντομα διήρκησε σε αρκετούς διαγωνισμούς και το 1996, σχέδια του για μια τοιχογραφία της Walt Disney World, ώθησαν το θεματικό πάρκο του Ορλάντο, να του ζητήσει να γίνει πολιτιστικός ακόλουθος του, με σκοπό να κάνει γνωστές τις τεχνικές των μεγάλων ιταλών δασκάλων. Στα τέλη του 1990 περνά στη σκηνογραφία, ενώ 10 χρόνια αργότερα, εταιρεία ψυχαγωγίας του Ορλάντο τον καλεί στις ΗΠΑ, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή, δημιουργώντας κουστούμια για διάφορους πελάτες, όπως η Disney, η Universal και το Sea World. Έχει δημιουργήσει κουστούμια για τις ταινίες "Jurassic World", "Star Trek Beyond", "Civil War", "Captain America – The Winter Soldier", "300, Rise of an Empire", "Dawn of the Planet of the Apes", "Oblivion" και "The Hunger Games" και άλλες.

Σήμερα ο Christian Cordella περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, εργαζόμενος στο Λος Άντζελες και διδάσκοντας στο ινστιτούτο που φέρνει το όνομα του. 

cordella 02

Πρώτη του φορά στη Θεσσαλονίκη      

«Αγαπώ την Ελλάδα, έχω πάει στην Αθήνα και σε αλλά νησιά αλλά στη Θεσσαλονίκη έρχομαι για πρώτη φορά. Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη, νιώθω μεγάλη χαρά που εκθέτω κάποια από τα έργα μου εδώ. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πολύ πλούσια από ιστορία και τέχνη!» αναφέρει για την επίσκεψη του στην πόλη μας, ο Christian Cordella.

Πως καταλήγει στα σχέδια των ενδυμάτων

Δεν υπάρχει θεία έμπνευση για όλα όσα έχουμε δει από αυτόν, αλλά επικοινωνία και συνεννόηση με όλους τους παράγοντες, ώστε να καταλήξουν στο τι ακριβώς πρέπει να σχεδιάσει. «Όλοι οι διαφορετικοί κλάδοι συνεργάζονται και συζητάμε με τους ηθοποιούς , τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς, τους ενδυματολόγους και τους σκηνογράφους. Έτσι σκεφτόμαστε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πάρουμε. Όλοι μαζί σκαφτόμαστε πως θα πλάσουμε τον χαρακτήρα και ποια θα είναι η στάση που θα έχει στη ροη της ταινίας. Και κάπως έτσι καταλήγουμε σε συμπεράσματα και αποτελέσματα» εξηγεί στο Seleo o Ιταλός illustrator για τον τρόπου που δουλεύει στο Hollywood.

cordella 08

«H κάθε ταινία έχει την δική της δυσκολία και είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Έχω παιδευτεί με σχέδια από δυο εβδομάδες μέχρι και μερικούς μήνες. Είναι ανάλογα το πρότζεκτ και ανάλογα πόσους χαρακτήρες που έχουν αναθέσει. Υπάρχει και ταινία που μου πήρε ένα χρόνο για να βρούμε αυτό που θέλουμε» αναφέρει ο Christian Cordella για τον βαθμό δυσκολίας που μπορεί να αντιμετωπίσει σε κάθε ταινία.

Ο αγαπημένος του ήρωας

Δυσκολεύτηκε αρκετά να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, ωστόσο στο τέλος, μας έδωσε μια συγκεκριμένη απάντηση. «Είναι δύσκολο να απαντήσω . Μου αρέσουν οι περισσότεροι από αυτούς που έχω δουλέψει για τις στολές τους. Όμως αυτόν που νιώθω πιο κοντά μου και μου αρέσει πολύ είναι ο Captain Amerixa, επειδή είναι γειωμένος και πολύ ισορροπημένος. Επίσης μου αρέσει και πολύ ο Thor» δήλωσε στο Seleo ο costume illustratοr.

cordella 03

                

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.