Η κρίση οδηγεί τους Θεσσαλονικείς στα μεταχειρισμένα ρούχα - Καταστήματα second hand ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στη Θεσσαλονίκη

Η κρίση οδηγεί τους Θεσσαλονικείς στα μεταχειρισμένα ρούχα - Καταστήματα second hand ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στη Θεσσαλονίκη

Τα μεταχειρισμένα κερδίζουν την αγορά. Κάποτε για πολλούς  ήταν ντροπή να φορέσεις ρούχα και παπούτσια από δεύτερο χέρι. Πριν από μερικά χρόνια εάν ρωτούσες κάποιον αν θα αγόρασε μεταχειρισμένα ρούχα, θα έπαιρνες κατηγορηματικό «όχι» ως απάντηση. Τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον τα καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα στην Θεσσαλονίκη «φυτρώνουν σαν μανιτάρια» και κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό.

 

Την ώρα που η πλειοψηφία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης «στενάζει», τα καταστήματα ρούχων «second hand»-δηλαδή από δεύτερο χέρι- κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς με σύμμαχο τις χαμηλές τιμές και τις επώνυμες μάρκες - που υπό άλλες συνθήκες οι τιμές τους είναι απλησίαστες- οι καταναλωτές τα προτιμούν.

Περπατώντας στην Εγνατία, θα συναντήσεις τουλάχιστον πέντε με έξι καταστήματα με ρούχα από δεύτερο χέρι, το ίδιο και στη Βενιζέλου, Ερμού, Καμάρα και σε άλλα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Μπαίνοντας, μέσα θα δεις μπλούζες από 2 ευρώ και παντελόνια από 1.99, μπορείς να ανακαλύψεις ρούχα, αλλά και τσάντες επώνυμων οίκων μόδας ή βίντατζ κομμάτια.

Πρόκειται για ρούχα που εισάγονται από την Ιταλία. Αποστειρώνονται σε κλίβανο, λαμβάνουν πιστοποίηση και στη συνέχεια μεταπωλούνται στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές ξεκινούν από 2 ευρώ και φτάνουν τα 20 ευρώ.

«Εδώ και εννιά χρόνια δουλεύω σε τέτοιου είδος κατάστηματα. Στην αρχή ο κόσμος έμπαινε διστακτικά μέσα στο μαγαζί, μόλις άκουγαν ότι (τα ρούχα)είναι μεταχειρισμένα, δεν τα ήθελαν και πολύ. Βέβαια οι πιο πολλοί που ήξεραν την αμερικάνικη αγορά και τέτοιου είδους μαγαζιά, μόνο αυτοί ψώνιζαν, οι υπόλοιποι διστακτικά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται χαμός. Ο κόσμος δεν ντρέπεται να ψωνίσει μεταχειρισμενα ρούχα. Στην αρχή υπήρχαν, κυρίως δερμάτινα και γόυνες και ύστερα γέμισε με μπλούζες και ζακέτες και παντελόνια, τσάντες κτλ. Οι πελάτες είναι άτομα κάθε ηλικίας, φοιτητές, μάμαδες που ψωνίζουν για τα παιδιά τους» ανέφερε στο seleo, η Λίνα Παπαοικονόμου, υπάλληλος σε κατάστημα, «second hand».

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων τα αγοράζουν με το κιλό και τα πουλάνε με το τεμάχειο, σύμφωνα με την κ.Οικονόμου, ιδιοκτήρια καταστήματος «second hand» στην Εγνατία. Όπως τονίζει η ίδια, είναι επώνυμα ρούχα, 100% βαμβακερά.

Η κ. Μαρία τα τελευταία δύο χρόνια ψωνίζει από καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα, όπως εξηγεί η ίδια στο seleo, το κάνει γιατι είναι φτηνά. «Πλεόν δεν μπορώ να ψωνίσω το ακριβό σύνολο, δεν μου περισεύουν. Στην αρχή, μπήκα από περιέργεια. Ναι, στην αρχή ένιωσα περίεργα, αλλά δεν είναι ντροπή να ψωνίζεις καλά ρούχα με ελάχιστα χρήματα. Οι καιροί έχουν αλλλάξει, ο κόσμος δεν έχει λεφτά για ακριβά ρούχα και παπούτσια» αναφέρει.

«Ο ένας λόγος είναι ο οικονομικός και ο άλλος λόγος είναι οτι βρίσκουν επώνυμα ρούχα. Κατά την διάρκεια της ημέρας φωνίζουν 40 με 50 άτομα, όλων των ηλικιών. Στην αρχή, ήταν διστακτικοί. Τωρά οι πελάτες συνεχώς αυξάνονται. Στο εξωτερίκο υπάρχουν πολλά τέτοιου είδους καταστήματα» αναφέρει υπάλληλος καταστήματος second hand στην Εγνατία με Αγία Σοφίας.

 

Image9rouxa deutero xeri thessaloniki

Image8rouxa deutero xeri thessaloniki

Image7rouxa deutero xeri thessaloniki

Image4rouxa deutero xeri thessaloniki

Image3rouxa deutero xeri thessaloniki  

Image2rouxa deutero xeri thessaloniki

Image1rouxa deutero xeri thessaloniki

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.