Οι άνθρωποι που μας ανοίγουν την «πόρτα» της διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη συστήνονται και μιλούν στο Seleo

Οι άνθρωποι που μας ανοίγουν την «πόρτα» της διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη συστήνονται και μιλούν στο Seleo

Σας έχουν καλησπερίσει και σας έχουν ευχηθεί καλή διασκέδαση. Σίγουρα, πολλούς από αυτούς τους γνωρίζεται, καθώς δουλεύουν στα πιο γνωστά μαγαζιά της πόλης. Οι ίδιοι μας συστήνονται και μιλούν για την διασκέδαση που αναζητά ο κάθε Θεσσαλονικιός.

 Από τον Θεολόγο Ηλιού 

Οι άνθρωποι που δουλεύουν ως υποδοχή σε νυχτερινά μαγαζιά, συνήθως είναι αυτοί που ίσως οι περισσότεροι θαμώνες παρεξηγηθούν μαζί τους. Είτε γιατί δεν τους έβαλαν στο σημείο που ήθελαν, είτε γιατί κάτι δεν άρεσε στους πελάτες, είτε επειδή οι ίδιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους και να ακολουθήσουν την γραμμή που τους δίνει το μαγαζί.Το Seleo, μίλησε με δέκα άντρες που υποδέχονται κάθε βράδυ τους Θεσσαλονικείς στα πιο γνωστά στέκια της πόλης. Μιλούν για αυτό που ζητούν οι Θεσσαλονικείς για να διασκεδάσουν και για την εμπειρία τους στην νύχτα.

Γιώργος Πετρίδης 

petridis

 Ο Γιώργος Πετρίδης ως υποδοχή έχει εργαστεί σε πολλά μαγαζιά τα τελευταία 6 χρόνια. Από πέρυσι, υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς στο Jadore, ενώ φέτος έκανε ένα μεγαλύτερο βήμα και έγινε συνεργάτης με τους ιδιοκτήτες του club, αποκτώντας κάποιο ποσοστό. Ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Τhe Lab». Πίστευει, ότι όποιος δεν έχει διασκεδάσει στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρει τι σημαίνει διασκέδαση. «Θεωρώ την πόλη μας πρωτοπόρα στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Αν δεν εχεις διασκεδασει στην Θεσσαλονίκη , δεν εχεις διασκεδάσει ολοκληρωμένα στην ζωη σου. Αυτό λοιπόν κάνει και τους Θεσσαλονικιούς απαιτητικούς ως προς τα θελω τους οταν βγαίνουν έξω». Ενώ, αυτά που θέλουν οι Θεσσαλονικείς είναι απλά πραγματα, «ένα καλοσόρισμα, ένα χαμόγελο, ποιότητα ως προς την μουσική και τα ποτά τους και πάνω από όλα ευγένια. Στις εποχές της κρίσης ο κόσμος βγαίνει για να περάσει καλά και να ξεχαστεί. Θεωρώ ότι αυτά που ζητούν, το βρίσκουν στην πόλη μας , χάρη στα παιδιά που βρίσκονται πάντα στην πόρτα και στην υποδοχή με το χαμόγελο έτοιμα να τους εξυπηρετήσουν».

Πάνος Πετμεζάς

Φωτογραφία του Panos Petmezasb.

«Ο κρητικός» όπως των φωνάζουν και τον γνωρίζουν οι περισσόροι, λόγω της καταγωγής του. Ο Πάνος Πετμεζάς είναι 44 ετών και δουλέυει νύχτα από τα 15, όποτε την γνωρίζει από όλες τις πλευρές της και μπορεί να την περιγράψει ιδανικά. «Η νύχτα είναι η πιο γλυκιά ερωμένη. Είναι σαν το γκάζι και την γυναίκα, αν την αφήσεις ανεξέλεγκτη ένα είναι σίγουρο... Θα σε σκοτώσει.. Για αυτό θέλει ρέγουλα» λέει ο Πάνος Πετμεζάς. Έχει δουλέψει στην Αθήνα, σε ένα από τα καλύτερα club της Ελλάδος που είχε ποτέ, το Villa Mercedes. Εδώ και 16 χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια δουλεύει στο Stay Bar. Πρόσφατα άνοιξε το δικό του μεζεδωπολείο-μπαρ, το Pajari, στην περιοχή του Ευόσμου. Διακρίνει μια δηθενιά και στα νυχτερινά μαγαζιά αλλά και σε θαμώνες της Θεσσαλονίκης, ωστόσο πιστεύει πως το έχουμε στο αίμα μας να περνάμε παντού καλά. «Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης χρειάζεται ζεστασιά και ένα καθαρό βλέμμα στο μαγαζί που επιλέγει. Δεν γουστάρει την δηθενιά αν και υπάρχουν και αυτοί που βγαίνουν μόνο για αυτό! Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς, είναι στο DNA τους να περάσουν καλά και αυτό κάνουν, ακόμη και στον δρόμο αρκεί να έχουν μουσική. Οι καλές επιλογές είναι λίγες στην πόλη μας και υπάρχουν πολλές παγίδες για αυτό χρειάζεται προσοχή».

Γιάννης Καργάκης 

kargakis

O Γιάννης Καργάκης, σπούδασε κομμωτική και εργάζεται στο κομμωτήριο "Tsarouchas" στην Καλαμαριά, όμως πάντα κρατάει επαφή με τα νυχτερινά μαγαζιά, καθώς όπως λέει είναι μια αγαπημένη του συνήθεια. «Παρόλο που πια δουλεύω ως κομμωτής, να υποδέχομαι τους Θεσσαλονικείς στα νυχτερινά - και όχι μόνο- μαγαζιά της πόλης παραμένει αγαπημένη μου συνήθεια! Έχοντας περάσει από αρκετά τα τελευταία χρόνια, όπως Goldfish, Boston, Cabana , Monroe, έχω καταλήξει ότι παρά τις δυσκολίες της συγκεκριμένης δουλειάς το να συναναστρέφεσαι και να γνωρίζεις διαφορετικό κόσμο είναι ένα μεγάλο προνόμιο της δουλειάς μας. Το "σπίτι" μου εδώ και πολύ καιρό είναι το Markiz στο οποίο, μαζί με το υπόλοιπο welcome team , υποδεχόμαστε τον κόσμο σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης κάθε βράδυ. Πρέπει να υποδέχεσαι τον κόσμο με ένα χαμόγελο, να τον κάνεις να νιώθει οικεία και με καλή μουσική, να τον κάνεις να ξεχνάει τα προβλήματα του».

 

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης  

Φωτογραφία του Konstantinos Vasiliadis.

Ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης είναι 31 ετών, κατάγεται από την Καβάλα αλλά τα τελευταία 12 χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Δουλεύει ως υποδοχή στο «Μαστίχα» τα βράδια, ενώ το πρωί εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων στο κατάστημα ανδρικών ρούχων Χιονίδης. «Πιστεύω πως ο κόσμος της πόλης για να περάσει καλά, θέλει να νιώθει οικεία-φιλικά σε ένα μαγαζι που όλοι γίνονται μια παρέα και ταυτόχρονα εχουν άψογη εξυπηρέτηση, το οποίο θεωρώ πως είναι και η συνταγή επιτυχίας του Μαστίχα» αναφέρει στο Seleo, σχετικά με αυτό που ψάχνουν τα βράδια οι Θεσσαλονικείς. 

Χρυσόστομος Κατσές 
 
katses
 
 Η ατάκα «Για σένα ήρθα» του ανήκει, καθώς αυτός την καθιέρωσε και την διέδωσε σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Ο Χρυσόστομος Κατσές, άρχισε να δουλεύει σε νυχτερινά κέντρα πριν 8 χρόνια. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο Casper και στο Pr Espresso Bar. O ίδιος μας παρουσιάζει τον τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν σχέσεις μέσα από αυτή την δουλειά και μας επιβεβαιώνει ότι η εμφάνιση δεν παίζει πάντα ρόλο. «Δεν έχει υπάρξει ούτε μια μέρα στην μέχρι τάρα πορεία μου, που να μην έχω ανακαλύψει κάτι καινούριο τόσο για τις ανθρώπινες σχέσεις όσο και για μένα τον ίδιο. Πολλοί θεωρούν ότι το επάγγελμα αυτό είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλει κανείς χρήματα με την προϋπόθεση μιας καλής εμφάνισης. Η σκέψη αυτή είναι λανθασμένη. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται με τους πελάτες δεν εξαρτώνται μονο από μια προσεγμένη εικόνα όσο από την επικοινωνία. Αυτή άλλωστε είναι και η μάγια της επιτυχίας άλλα και το κομμάτι που μου δίνει χαρά στο επάγγελμά μου. Με ενδιαφέρει να κάνω τον κόσμο να χαμογελάει γιατί αισθάνομαι ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο όμορφή η μέρα η νύχτα του. Ακόμα και τις μέρες που προσωπικά για μένα είναι δύσκολες καταφέρνω και βρισκω τους ρυθμούς μου χάρη της ειλικρινούς που έχω χτισει με τους πελάτες άλλα και με τους επιχειρηματίες που μου εμπιστεύονται τα μαγαζιά τους» εξομολογείται στο Seleo. Για την περίφημη νύχτα της πόλης, αναφέρει: «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία η νούμερο ένα πόλη στην διασκέδαση. Το κοινό της, όπως είναι φυσικό, αναζήτα καλή μουσική, προσεγμένους και φιλόξενους χώρους και ποιοτική εξυπηρέτηση. Η διασκέδαση στην πόλη δεν είναι απρόσωπη Έχει χρώμα, παλμό, ενταση! Τα μαγαζιά της στην ουσία είναι ο καθρέφτης των ανθρώπων της! Στη Θεσσαλονίκη είμαστε αυτό που λέμε «όλη η πόλη μια παρέα».

Γιώργος Τσιγγερλιώτης

tsingerliotis

Πριν ασχοληθεί με αυτό που κάνει τώρα ο Γιώργος Τσιγγερλιώτης, για πολλά χρόνια η ενασχόληση του ήταν στο τουριστικό τομέα. Πριν από 6 χρόνια, άρχισε να δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά. Τα πέντε από αυτά τα χρόνια, δουλεύει στο Markiz. Πιστεύει ότι αυτό που θέλει ένα μαγαζί είναι «ψυχή» και όχι φανταχτερούς τοίχους. «Οι Θεσσαλονικείς για την διασκέδαση, θέλουν αυτό που θέλει όλος ο κόσμος σε όλες τις πόλεις. Ποιοτικό σέρβις και μαγαζιά με «ψυχή». Όχι με τοίχους και κολώνες».

Κωνσταντίνος Κόντης 

Φωτογραφία του Konstantinos Kontis.

Ο Κωνσταντίνος Κόντης είναι 30 χρονών και έχει εργαστεί σε πολλά κλάμπ και «μπουζούκια». Τα τελευταία 3 χρόνια, υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς στο Bedroom. Πιστεύει ότι πάνω από όλα, πρέπει να εκτιμούν τα χρήματα που αφήνει κάθε βράδυ ο καθένας που θέλει να διασκεδάσει. «Είμαι καθημερινά εκεί, βασικός υπεύθυνος στην υποδοχή του Bedroom. Στους θαμώνες, χρειάζεται να  προσφέρεις έναν πολύ όμορφο χώρο που να συνδυάζει όσα περισσότερα «θέλω» έχει και όσα περισσότερα ψάχνει να βρει ο καθένας. Από την πλευρά μας εμείς πρέπει να τους εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο και πιο ευγενικό τρόπο μπορούμε. Πάνω απ' όλα εκτιμώντας τα χρήματα που αφήνουν στο χώρο μας». 
 
Άγγελος Βογιατζής 
 
 vogiatzis
 
Μια διαφορετική ματιά στο κόσμο της νύχτας, μας έδωσε ο Άγγελος Βογιατζής, τονίζοντας μια κακή πλευρά που υπάρχει, λόγω του ανταγωνισμού. «Yπάρχει πολύ κόντρα, ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλον. Ωστόσο, εγώ δεν είμαι τέτοιο άτομο και δεν θα γίνω ποτέ. Αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον χώρο». Ο Άγγελος Βογιατζής, άρχισε να δουλεύει σε νυχτερινούς χώρους πριν από περίπου 8 χρόνια, σήμερα, δουλεύει στη «Γκαζόζα» που είναι μεζεδοπωλείο - μπαρ στα Λαδάδικα. «Ήθελα να ασχοληθώ με όλο αυτό, δεν ξέρω, αλλά με ενθουσίαζε και το κατάφερα. Ξεκίνησα, στα 18 να δουλεύω στις «Μούσες Εν Χορώ», μετά από χρόνια ήρθαν και άλλες προτάσεις. Ήμουν μια σεζόν με τον Νίκο Βερτη στο «Όραμα» και αργότερα με την Νατάσα Θεοδωρίδου στα «Άστρα». Σήμερα,  βρίσκομαι σε έναν καινούργιο χώρο λέγεται, «Γκαζόζα» και περνάνε οι ώρες ευχάριστα γιατί είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που νιώθω καλά κ ευχάριστα». Πιστεύει, πως οι Θεσσαλονικείς, «αν έχουν χρήματα, καθώς περνάμε δύσκολους καιρούς, μπορούν να περάσουν παντού καλά». 

Δημήτρης Φαρμάκης 

farmakis

Ο Δημήτρης Φαρμάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε Θεσσαλονίκη, ενώ δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά και καφετέριες από τα 18 του. Τα τελευταία δυο χρόνια υποδέχεται τον κόσμο στο Casper. «Οι Θεσσαλονικείς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αυστηροί κριτές της διασκέδασης και λόγω κρίσης σκέφτονται πολύ που θα ξοδέψουν τα χρήματα τους. Στο Casper πιστεύω έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια φιλική ατμόσφαιρα και κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να περάσει καλά ο κόσμος. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Ελπίζουμε να συνεχίζει να μας στηρίζει!».

Γρηγόρης Χανέλης 
 
Φωτογραφία του Grigoris Hanelis.
 
 O Γρηγόρης Χανέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια, όπου και άρχισς να εργάζεται  σε καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, από τα 15 του έτη. Στη συνέχεια, στα 18 του, πήγε στον Πύργο Ηλείας, όπου σπούδασε πληροφορική και ΜΜΕ, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης. Σήμερα είναι 25 ετών, σπουδάζει εργοθαραπεία και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2013 και δουλεύει στο Χρώμα. «Αρχικά δούλεψα σε γνωστό καφέ της παραλίας, έπειτα στο «Mer C» για αρκετά μεγάλο διάστημα και στην συνέχεια και για ενάμιση χρόνο είχα την τιμή να εργαστώ σε ένα απο τα πιο όμορφα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης, το Mon Frere . Βρισκόμουν εκεί μέχρι τον Μάρτιο όποτε και έφυγα για να εργαστώ στην Μύκονο . Γυρνώντας απο Μύκονο είχα την τύχη να γίνω μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που ακούει στο όνομα «Χρώμα», ένα μαγαζί το οποίο επισκεπτόμουν σχεδόν καθημερινά και πλέον αποκαλώ σπίτι μου. Το κλίμα και οι άνθρωποι που αποτελούν την ομάδα αυτής της επιχείρησης ειναι ίσως ο καλύτερος συνδυασμός που έχω συναντήσει μέχρι τώρα». Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Χανέλη, οι Θεσσαλονικείς, δεν θέλουν πολλά πράγματα για να περάσουν καλά, αρκούν «ένα όμορφο ζεστό και φιλικό περιβάλλον, χωρίς δηθενιές, που θα τους αγκαλιάσει και δεν θα τους βλέπει σαν ευρώ με πόδια! Καλή παρέα και ωραία μουσική, ελληνικά κυρίως, γιατί καλά και τα ξένα αλλά σαν το ''τικα τάκα'' δεν έχει. Φροντίζουμε στο «Χρώμα» να έχουμε αυτό τον όμορφο συνδιασμό. 
 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.