Ξέμεινες από μπαταρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Φόρτισε το κινητό σου δωρεάν και οικολογικά (ΦΩΤΟ)

Ξέμεινες από μπαταρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Φόρτισε το κινητό σου δωρεάν και οικολογικά (ΦΩΤΟ)

Είσαι στο κέντρο, έχεις ξεμείνει από μπαταρία και πρέπει να ανοίξει το κινητό σου έστω και για λίγα λεπτά, γιατί το χρειάζεσαι; Η λύση βρέθηκε!

 Ρεπορτάζ: Θεολόγος Ηλιού 

Μια κατασκευή που θα σώσει πολλούς που χρησιμοποιούν smartphone, δημιούργησε η ομάδα της  EcoCity, EcoThess.

Στο πάρκο της Ανθοκομικής,  μέσα στο πεδίο του Άρεως, βρίσκεται η κατασκευή της  EcoThess, για να φορτίσεις το κινητό σου, όταν έχεις ανάγκη. Η κατασκευή είναι οικολογική, καθώς μέσα από δυο φωτοβολταϊκά, η μπαταρία που έχει τοποθετηθεί στο σημείο αποκτά ενέργεια και μπορεί ο καθένας να φορτίσει το κινητό του, μέσα από το καλώδιο που έχει βύσματα για όλα τα κινητά τηλέφωνα.  Όλη την ημέρα, λόγω του ήλιου, οι Θεσσαλονικείς έχουν την δυνατότητα να περάσουν από το πάρκο να φορτίσουν το κινητό τους, ενώ δεσμεύεται ενέργεια  τουλάχιστον για 4 ώρες για χρήση και το βράδυ.

ecothess 03

ecothess 03

ecothess 03

ecothess 03

ecothess 03

Η ομάδα EcoThess, πραγματοποίησε οικολογική ανάπλαση στο πάρκο της Ανθκομικής, που ήταν υποβαθμισμένο, στο πλαίσιο της δράσης EcothessWorkshop2016 του ECO CITY και του ΤΕΕ/ΤΚΜ. «Φοιτητές και τελειόφοιτοι μηχανικοί καλούνται να εντοπίσουν σημεία που χρειάζονται αλλαγές και τις πραγματοποιούν με τρόπο που προστατεύει το περιβάλλον. Ενώ πρώτα επιμορφώνονται μέσα από σεμινάρια και ομιλίες επιστημόνων» μας ενημερώνει ο συντονιστής της EcoThess, Ορέστης Tρασανίδης σχετικά με το πρόγραμμα.

 Με βασικό υλικό την παλέτα, η EcoThessπου αποτελείται από πέντε τελειόφοιτους μηχανικούς και φοιτητές του ΑΠΘ, δημιούργησε ένα «λόφο» που μπορείς να κάτσεις αλλά και να ξαπλώσεις. Ενώ δημιούργησαν ένα γλυπτό σε τοίχο του πάρκου, πλάτες σε παγκάκια, αλλά και ποδηλατοστάσιο από παλέτες.

ecothess 03

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έμεινε αρκετά ευχαριστημένος από την ανάπλαση και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις όρεξη και καλές ιδέες για να κάνεις καλύτερο το χώρο γύρω σου» δηλώνει στο Seleooσυντονιστής της EcoThess, Ορέστης Tρασανίδης.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.