Ο Γιάννης Σερβετάς στο Seleo: Στον αέρα σοκάρομαι και εγώ από τα βίντεο που παίζουμε (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Ο Γιάννης Σερβετάς στο Seleo: Στον αέρα σοκάρομαι και εγώ από τα βίντεο που παίζουμε (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Το Seleo βρέθηκε στην παρουσίαση του καινούριου ημερολόγιου του Γιάννη Σερβετά που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Σερβετάς μίλησε για την σχέση του με το κοινό, τις προσωπικές ιστορίες που μοιράζεται με τον κόσμο και το Ράδιο Αρβύλα που ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα.

 

Σε ένα θέατρο, που δεν είχε χώρο ούτε στα σκαλοπάτια να κάτσεις, παρουσίασε ο Γιάννης Σερβετάς το 10ο επετειακό του ημερολόγιο, το οποίο στην αρχή σκεφτόταν να μην το γράψει. «Φέτος έχασα λίγο την πίστη μου και σκέφτηκα να μην κάνω το ημερολόγιο, αλλά την κατάλληλη στιγμή δεν ξέρω ποιος άγγελος έστειλε την Χρύσα και με οδήγησε να το γράψω» δηλώνει στο Seleo. Η Χρύσα που αναφέρει, είναι μια κοπέλα, που συνάντησε σε ένα πολυκατάστημα, το καλοκαίρι, την περίοδο που ξεκίνησαν τα capital controls. Ενώ ο ίδιος επηρεασμένος από την κατάσταση, σκεφτόταν να ματαιώσει το «ραντεβού» με τους αναγνώστες του, ήρθε η Χρύσα και του είπε πως περιμένει με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο. Έτσι ο λόγος που έγραψε το 10ο βιβλίο του ο Γιάννης Σερβετάς, είναι η Χρύσα και το αναφέρει και στις πρώτες σελίδες του βιβλίου του. Πολλοί ήταν οι φίλοι και αναγνώστες που βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου και συμμετείχαν ενεργά, μίλησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

servetas 01

Είναι προσωπική ανάγκη ή υποχρέωση προς το κοινό να εκδίδει πλέον το προσωπικό του ημερολόγιο – ανεκδοτολόγιο κάθε χρόνο; «Και τα δυο. Έχω πολύ καλή επαφή με το κοινό και έχουμε γίνει φίλοι και όλο αυτό έχει μια εξέλιξη. Μετά από τόσα χρόνια έχω γνωρίσει παιδιά που ήταν ελεύθερα και γίνανε ζευγάρια, παντρεύτηκαν, κάνανε παιδιά. Πια είναι «δούναι και λαβείν», ή αλλιώς αυτό που λέμε στην Ελλάδα «νταλαβέρι».

Μέσα στο ημερολόγιο αλλά και σε όλες τις παρουσιάσεις του ο Γιάννης Σερβέτας εξιστορεί προσωπικές του ιστορίες που όλες πάντα προκαλούν γέλιο στο κοινό. «Όλες οι ιστορίες έχουν από όλα τα συναισθήματα, παίζει ρόλο η οπτική γωνία που επιλέγει κανείς για να δει την κάθε ιστορία του. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που βλέπουν μόνο τα αρνητικά, εγώ είμαι από αυτούς που βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο χαμογελαστά». Στην χθεσινή παρουσίαση, περισσότερο γέλιο προκάλεσε η ιστορία με την μητέρα του Γιάννη Σερβετά, που μέσα από αυτή περιέγραφε το ξύλο που έτρωγε και ο ίδιος ως παιδί.  «Εντάξει, μικροί φάγαμε και μια μπατσιά από την μαμά μας, δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε δεν το έκανε για να με γδάρει αλλά για να με νουθετήσει επειδή φοβόταν μην πάθω κάτι εγώ. Σε αυτές τις ιστορίες εγώ βάζω μια δόση υπερβολής και βγάζουν ένα χαμόγελο στον κόσμο».

Οι παρουσιάσεις βιβλίου του Γιάννη Σερβετά, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις συνηθισμένες παρουσιάσεις που γίνονται από συγγραφείς. Ο ίδιος μεταμορφώνεται, κάνει μαγικά, λέει ανέκδοτα και αστείες ιστορίες, μετατρέποντας την παρουσίαση σε μια παράσταση stand up comedy. Στην ερώτηση γιατί δεν κάνει τέτοιου είδους παραστάσεις πιο τακτικά, αφού οι παρουσιάσεις του έχουν μεγάλη απήχηση, απαντάει: «Για να λειτουργήσω με τον τρόπο αυτόν, πρέπει να αισθάνομαι καλά με το κοινό. Με την λογική να δίνουν 10 ευρώ για να με δουν, δεν μου κάθεται καλά. Για αυτό προτιμώ να κάνω παρουσιάσεις σε θέατρα και όχι σε καφετέριες, γιατί δεν θέλω να χρεωθούν ούτε το καφέ τους. Σκέφτομαι να το κάνω κάποια στιγμή, μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

servetas 04

Την περασμένη Δευτέρα έκανε πρεμιέρα και το Ράδιο Αρβύλα και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο δεν ήταν σίγουρο εξ αρχής ότι θα ξεκινήσει, αλλά ήταν μια απόφαση που πήραν το τελευταίο διάστημα. «Ποτέ δεν ξέρουμε όταν τελειώνουμε κάθε χρόνο την εκπομπή, αν θα συνεχίσουμε και την επόμενη σεζόν, αφήνουμε να ωριμάσει μέσα στο καλοκαίρι και μετά να αποφασίζουμε. Είμαστε πάρα πολλοί, το Ράδιο Αρβύλα δεν γίνεται μόνο από τους τέσσερεις που βλέπετε μπροστά από τις κάμερες. Φέτος ξεκινήσαμε, διότι ήθελαν οι περισσότεροι και η δημοκρατία λέει  ότι πλειοψηφία κερδίζει».

Τα βίντεο με τα σκερτσάκια που έκαναν στο πρώτο επεισόδιο του Ράδιο Αρβύλα χάρισαν απίστευτο γέλιο, «το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη ο κόσμος». «Σαν μικρό παιδί πηγαίνω στο γύρισμα και όταν μου έρχεται το κείμενο στα χέρια τελευταία στιγμή, γιατί ο Αντώνης τότε το γράψε, έχει πολύ πλάκα να διαβάζω ένα καινούριο ρόλο και να τον ενσαρκώσω. Το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά, απλά σκέφτομαι μερικές φορές ότι μεγάλωσα και τι άλλο μπορώ να κάνω…»

servetas 02

Ο Γιάννης Σερβετάς περιγράφει στο Seleo πως και ο ίδιος εντυπωσιάζεται με το αποτέλεσμα από τα βίντεο που φτιάχνουν στο Ράδιο Αρβύλα. «Μερικές φορές στον αέρα σοκάρομαι και εγώ από την δυναμική που έχει ένα βίντεο, γιατί όταν το φτιάχνουμε δεν το καταλαβαίνουμε. Ο λόγος είναι ότι μετά μοντάρετε διαφορετικά, πέφτει μουσική και παίζει ρόλο και ο χρόνος που θα παίξει, γιατί ο Αντώνης το έχει στο μυαλό του με ένα διαφορετικό τρόπο, πασάρει πρώτα δυο – τρία άλλα  βίντεο και ξαφνικά πέφτει αυτό που κάναμε και δένει πολύ καλά».

Η συμβουλή του Γιάννη Σερβετά που δίνει μέσω του Seleoείναι: «Να θυμόμαστε τις στιγμές μας και να μην αφήνουμε στιγμή που να περνάει χωρίς λόγο!».

Το καινούριο προσωπικό ημερολόγιο – ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά, «Ένα παιδί, ακόμα μετράει τα άστρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Την επιμέλεια έχει ο Βασίλης Δέλιος, την διόρθωση έχει κάνει η Νατάσα Κάντζα, το σχεδιασμό της έκδοσης και του εξωφύλλου έχει κάνει η Ξένια Αποστολίδου και την εικονογράφηση ο  Νίκος Πολυχρονόπουλος. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.