Tι τατουάζ «χτυπάνε» οι Θεσσαλονικείς; Οι tattoo artist της πόλης μίλησαν στο seleo

Tι τατουάζ «χτυπάνε» οι Θεσσαλονικείς; Οι tattoo artist της πόλης μίλησαν στο seleo

Οι Θεσσαλονικείς tattoo artist μιλάνε στο Seleo για την μόδα των tattoo, τα τατουάζ που κυριαρχούν στην Θεσσαλονίκη και το κακό που κάνουν οι celebrities.

 

Ρεπορτάζ: Θεολόγος Ηλιού 

Η μόδα των tattoo

Στην Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν σταμάτησε η μόδα των tattoo, που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια, αλλά ολοένα και αυξάνονται αυτοί που χτυπάνε tattoo στην πόλη. «Στη Θεσσαλονίκη σήμερα 7 στους 10 έχουν τατουάζ, από ηλικία 18 έως 30. Δεν μας ενοχλεί που έγινε μόδα, άλλωστε η μόδα αυτή είχε ξεσπάσει και παλαιότερα. Πάντως με το να κάνουν όλοι τατουάζ, επειδή είναι της μόδα, έφυγε το ταμπού, ότι αν κάποιος έχει τατουάζ , είναι πρεζάκιας» λέει ο Σωτήρης από το Dirty Roses Tattoo Studio.

Την ίδια αίσθηση για την απενοχοποίηση των tattoo έχει και ο Δήμος από το Pairadice. «Είναι πολύ καλό αυτό γιατί σχεδόν έχει φύγει από τον κόσμο η κακιά γνώμη για τα tattoo. Είναι πλέον μια τέχνη που την κουβαλάς πάνω σου, διακοσμείς το σώμα σου όπως θέλεις και όπου θέλεις. Πλέον όλες οι ηλικίες χτυπούν tattoo, δεν είναι μόνο η νεολαία».

dimos tattoo

Ωστόσο η Όλγα από το Nico Tattoo δηλώνει πως δεν της αρέσει που έχει γίνει μόδα τα 2-3 τελευταία χρόνια, κι ας έχουν θετικά αποτελέσματα στα ταμεία τους. «Φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έπαιξαν μεγάλο ρόλο, ώστε να ξεσπάσει η μόδα με τα τατουάζ. Για μένα τα τατουάζ είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφίας».

nicotatoo

Τα tattoo στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη πλέον ξεπερνά τα 35 τατουατζίδικα, ενώ οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς έχουν έστω κάτι μικρό πάνω τους με μελάνι. Κάποιοι βέβαια το έχουν παρακάνει, χτυπώντας τατουάζ στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος τους και με τα περισσότερα τατουάζ να μην σημαίνουν κάτι, απλά τα κάνουν για να κοσμούν το σώμα τους.

Η εικόνα που μας έδωσαν οι tattoo artist για τους Θεσσαλονικείς είναι πως έχουν βελτιώσει το γούστο τους και έχουν άποψη σε αυτό που θέλουν να χτυπήσουν. Λίγοι είναι αυτοί που πηγαίνουν στο τατουατζίδικο και δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να κάνουν, αλλά απλά θέλουν ένα tattoo.

tattoo festival 20-9-14 09

«Δεν υπάρχει κάτι που να χτυπάνε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη. Εντάξει, έρχονται κλασσικά κάποιοι να κάνουν μικρά tattoo, όπως τα αρχικά από ονόματα ή κάτι που να έχει σχέση με την οικογένεια ή τα κλασικά infinity, αστεράκια κτλ. Αλλά πλέον ο κόσμος θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και πια έρχονται με πολύ ωραίες ιδέες» λέει ο Δήμος μέσα από αυτά που βλέπει στο Pairadice. Επίσης στη Θεσσαλονίκη «είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που κάνουν οπαδικά tattoo, εγώ από την δικιά μου εμπειρία δεν ξεχώρισα κάποια ομάδα περισσότερο. Πάνω κάτω από ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Άρη, είναι στον ίδιο αριθμό οι οπαδοί που έχουν βαρέσει το σήμα της ομάδας τους. Λίγοι είναι και αυτοί που κάνουν τα σύμβολα της πόλης, συνήθως κάνουν κάτι που να έχει σχέση γενικά με την Μακεδονία, όπως τον Μέγα Αλέξανδρο και τον ήλιο της Βεργίνας».

Στο Dirty Roses Tattoο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σωτήρη, δεν αφήνουν κανέναν να κάνει το ίδιο tattoo με κάποιον άλλον. «Δεν κάνουμε ποτέ τα ίδια σχέδια, ο καθένας πρέπει να έχει το δικό του και να είναι μοναδικό. Ακόμα και όταν μας ζητήσουν τριαντάφυλλο, θα προσθέσουμε ή θα αλλάξουμε κάτι, ώστε να είναι μοναδικό». Ενώ όταν κάποιος Θεσσαλονικιός θέλει να κάνει κάτι extreme που ίσως η τρέλα της στιγμής τον οδηγεί εκεί, προσπαθούν με ευγενικό τρόπο να τον αποτρέψουν. «Όταν θεωρώ ότι αυτό που θα κάνουν είναι κακό για τον εαυτό τους, του λέμε ευγενικά όχι και αυτό θα αποδειχθεί και καλύτερο για εμάς στο μέλλον. Γιατί ωραία η τρέλα της στιγμής αλλά δεν φεύγει το τατουάζ».

Ο πόνος είναι εθιστικός;

Λένε πως μετά το πρώτο tattoo, πάντα θέλεις κι άλλο και δεν θα σταματάς μόνο στο ένα. Αυτό πολλοί το αποδίδουν στον πόνο από την βελόνα, που ίσως είναι εθιστικός και θέλουν να το νιώσουν ξανά. «Ναι, είναι αλήθεια ότι είναι εθιστικός» λέει η Όλγα από τα Nico Tattoo. Το ίδιο υποστηρίζει και ο Σωτήρης: «Υπάρχει αυτή η εκδοχή ότι είναι εθιστικός ο πόνος. Κάποιοι  γουστάρουν τον πόνο, αλλά είναι με τι διάθεση θα πας να χτυπήσεις το τατουάζ. Αν έρθουν με καλή διάθεση δεν πονάνε, ενώ αν έχουν τις «μαύρες» τους πονάνε».

Η επιρροή των Celebrities

«Βγες έξω και κάνε μια βόλτα, αν δεις στην πόλη οι περισσότεροι έχουν τατουάζ με αγγέλους, γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν αγγέλους τατουάζ» αναφέρει ο Παντελής από το Dirty Roses όσο αναφορά την επιρροή των διασήμων. «Συνήθως οι celebrityέχουν τα χειρότερα τατουάζ, γιατί τους τα κάνουν τζάμπα. Το κακό είναι ότι τα βλέπει ο κόσμος και έρχεται  τα ζητάει και πρέπει να τους εξηγήσουμε κάθε φορά πως έχουν τα πράγματα» συμπληρώνει ο Σωτήρης.

dimos tattoo2

Ενώ ο Δήμος πιστεύει πως «έχουν ξεφύγει από τα όρια της μόδας, είναι λίγοι αυτοί που έρχονται να κάνουν ένα tattoo, που είδαν σε κάποιον διάσημο. Αυτό είναι το καλύτερο, ο καθένας πλέον έρχεται και θέλει να κάνει κάτι μοναδικό, να το έχει μόνο αυτός...».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.