Παίξαμε μία παρτίδα Quizdom με τον δημιουργό του πιο εθιστικού διαδικτυακού παιχνιδιού! (ΦΩΤΟ)

Παίξαμε μία παρτίδα Quizdom με τον δημιουργό του πιο εθιστικού διαδικτυακού παιχνιδιού! (ΦΩΤΟ)

O δημιουργός του Quizdom, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης μιλάει σε μια συνέντευξη για τον εθισμό που δημιουργεί το παιχνίδι και τις προεκτάσεις που έχει πάρει. Επίσης δίνει απάντηση στο ερώτημα αν το Quizdom ήρθε να πάρει την θέση των social media. Ενώ παίξαμε και μια γύρα Quizdom μαζί του, «αγνοώντας» πως γνωρίζει τις περισσότερες ερωτήσεις...

 Από τον Θεολόγο Ηλιού

To Quizdom είναι μια εφαρμογή που βρίσκεται πλέον κατεβασμένη  σε περισσότερα από 1.000.000 κινητά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων που μπορείς να παίξεις ανα πάσα στιγμή με αντιπάλους που δεν γνωρίζεις αλλά και με τους φίλους σου. Είναι απλό, γρήγορο, εθιστικό και ελληνικό! Ο δημιουργός του, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης είχε την ιδέα και αυτή την στιγμή έχει δημιουργήσει ένα «φρούριο» που όλη μέρα δουλεύει με μια ομάδα ανθρώπων για το Quizdom. Του ζήτησα να παίξουμε μαζί  Quizdom μαζί και δεν μου αρνήθηκε. Πριν δείτε όμως τα αποτελέσματα, δείτε την συζήτηση μας που μου απαντάει σε ερωτήματα που σίγουρα ενδιαφέρουν τους φανατικούς του Quizdom.

Πούλησες το πρώτο σου παιχνίδι, όταν ήσουν 14 ετών,  ήταν ξεκάθαρο μέσα σου από τότε ότι θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτή την ενασχόληση;

Για να ασχοληθείς και να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αγαπάς. Ήξερα ότι θα υπάρξει και συνέχεια, είναι σαν μία σπίθα όπου ξέρεις και περιμένεις ότι θα ανάψει φωτιά. Πριν από ένα χρόνο σχεδόν μου δόθηκε η ευκαιρία με κάποιους φίλους, ώστε να ξεκινήσουμε και το κάναμε δημιουργώντας ένα σχέδιο που περιλάμβανε όλο το στήσιμο του παιχνιδιού όσο και άλλων πραγμάτων που χρειάζονται για τη δημιουργία και τη συνέχεια του.

31 Ιουλίου 2014, περιέγραψε μου τα συναισθήματα σου όταν είδες για πρώτη φορά στην οθόνη  το όραμα σου να έχει πάρει μορφή.

Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο.

ksilouris 01

 

Το quizdomέχει περισσότερο από 1.000.000 χρήστες, τι ευθύνες έχετε εσείς απέναντι σε αυτό το μεγάλο αριθμό παικτών;

Όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργία της εφαρμογής θέλαμε κάτι απλό, να μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα είτε αυτός είναι 19 ετών είτε είναι 89 ετών. Είναι κάτι που καταφέραμε με την ευκολία στο χειρισμό, την απλότητα του παιχνιδιού αλλά και τη στήριξη των ίδιων των ανθρώπων όλων των ηλικιών αυτό το δάστημα. Οι ευθύνες όσον αφορά τους παίκτες είναι πολλές και βασικό είναι να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον και την διασκέδαση των παικτών.

Γιατί πιστεύεις είναι τόσο εθιστικό;

Όλα τα παιχνίδια έχουν έναν λόγο εθισμού. Ο κυριότερος είναι η ανταγωνιστικότητα, πάντα σε λογικά πλαίσια, και είναι κάτι που έχουμε καταφέρει. Φίλοι, γνωστοί, ζευγάρια παίζουν μεταξύ τους για διασκέδαση, ποιος θα πληρώσει, ποιος είναι πιο έξυπνος ή ακόμα και άγνωστοι για να γνωριστούν ή να βγουν ραντεβού.

ksilouris 04

Ποιος είναι ο συχνότερος λόγος που ίσως κάποιος μπορεί να το βαρεθεί και να μην ξανά ανοίξει την εφαρμογή;

Μερικές φορές μας αναφέρουν πως οι ερωτήσεις είναι πολύ δύσκολες. Από μεριά μας, προσπαθούμε να έχουμε τόσο εύκολες όσο και δύσκολες ερωτήσεις, κάτι τέτοιο όμως είναι δύσκολο. Ένας  άλλος λόγος είναι οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται, είτε γιατί κάποιος ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι, είτε γιατί λήγει ο γύρος του παίχτη. Φυσικά το δεύτερο το έχουμε αποτρέψει σιγά σιγά μέσω των ρυθμίσεων όπου δίνεται η δυνατότητα να κάνουν σίγαση αυτών των ειδοποιήσεων.

Γιατί μέσα από  το chat του quizdom πλέον πολλοί βρίσκουν ευκαιρία για φλερτ;

Όπως είναι ευρέως γνωστό, όταν δεν είσαι τετ-α-τετ είναι πιο εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον. Είτε κερδίσεις, είτε χάσεις σου δίνεται η ευκαιρία να στείλεις μήνυμα. Εάν υπάρχει και φωτογραφία στο προφίλ του αντιπάλου και σου αρέσει, είναι ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο. Στο κάτω κάτω, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Πιστεύεις υπάρχει περίπτωση σε λίγο καιρό να αντικατασταθεί το «πως σε λένε στο facebook» με το «πως σε λένε στο quizdom» ;

Μέχρι στιγμής η πρώτη ερώτηση που έχω ακούσει προσωπικά είναι το «παίζεις quizdom;» και μετά ξεκινάει η ερώτηση για το όνομα που χρησιμοποιεί. Είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά συχνά.

Από ένα παιχνίδι γνώσεων θέλετε το quizdom να το μετατρέψετε σε ένα ανταγωνιστικό μέσο των socialmedia ; (με την πρόσθεση φωτογραφιών κτλπ)

Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας και δεν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε μία νέα socialmedia εφαρμογή. Είναι ένα trivial παιχνίδι, σκοπός του είναι η διασκέδαση και η μόρφωση. Όλα τα υπόλοιπα έχουν προστεθεί για να γίνει πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό το παιχνίδι.

ksilouris 03

Ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της δύναμης του quizdom ; Σας έχουν κάνει κάποια πρόταση από το εξωτερικό για να βγει και σε ξενόγλωσση γλώσσα;

Προτάσεις έχουν γίνει και είναι κάτι που ετοιμάζουμε. Χρειάζεται αρκετή εργασία και μελέτη ώστε να γίνει κάτι τέτοιο, που φυσικά εξαρτάται και από την αγορα (χώρα) που θα βγάλουμε την νέα εφαρμογή Quizdom.

Οικονομικά ήταν δύσκολο να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις την εφαρμογή;

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο χρόνος και ο κόπος που πρέπει να αφιερώσεις. Θέλει αρκετό προσωπικό χρόνο, εμπιστοσύνη προς τους συνεργάτες που έχες επιλέξει να το ξεκινήσεις.

Δημιούργησες ένα παιχνίδι για κινητά, νιώθεις «υπεύθυνος» που ελαττώνονται οι συγκεντρώσεις φίλων για να παίξουν από κοντά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;

Το Quizdom δεν αντικαθιστά την ιδέα των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Προς το παρόν μένει σε παίκτη εναντίον παίκτη. Ίσως μερικές φορές να βγούμε για καφέ και αντί να μιλάμε να παίζουμε quizdomακόμα και μέσα στην παρέα. Δεν είναι κάτι τόσο συχνό, βλέπουμε πως παίζουν συνήθως τις «κενές» τους ώρες, όπως είναι στη διαδρομή προς την εργασία,  προς το σχολείο, την παραλία ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή βρουν χρόνο.

Το Quizdom άρχισε με 4.000 ερωτήσεις, μετά με την βοήθεια του κόσμου έφτασε στις 10.000 και τώρα υπάρχουν 20.000 ερωτήσεις. Ο δημιουργός του, από τις 20.000 ερωτήσεις γνωρίζει περίπου τις 10 με 12 χιλιάδες ερωτήσεις. Παίξαμε μαζί μια γύρα και φυσικά... δικαιωματικά έχασα!

quizdom 01

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.