Οι «φύλακες» των δασών της Θεσσαλονίκης

 Η εθλεοντική ομάδα Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού  ιδρύθηκε  το 2007 με σκοπό την  διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου και την περιφρούρηση των δασών στο νομό της Θεσσαλονίκης. 

 

Η  έδρα της  ομάδος  είναι  στο νομό  Θεσσαλονίκης   και  έχοντας  αναπτύξει  ένα  ικανό  δίκτυο  με 2 βάσεις  ετοιμότητας, στο Κιλκίς  και  στην  Χαλκιδική,  καλύπτουν όλη την  Κεντρική  Μακεδονία,  προσφέροντας  εθελοντικά  τις  υπηρεσίες  τους  στους τομείς  πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης,  έρευνας – διάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας)  και  A’  Bοηθειών.

Διαθέτει  2  ιδιόκτητα επιχειρησιακά  οχήματα  με  υλικά  υποστήριξης  για  δασοπυρόσβεση,  ορεινή έρευνα – διάσωση  η οποία  υποστηρίζεται  και  από  ειδικά  εκπαιδευμένο  σκύλο. Επίσης 2 φουσκωτά σκάφη  για θαλάσσια έρευνα  καθώς  και τμήμα  Α’ βοηθειών  με έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές  διασώστες  που  υποστηρίζουν  τις αποστολές μας. Ακόμα, έχει  στην κατοχή  της  ιδιόκτητη  ραδιοσυχνότητα  για καλύτερη  επικοινωνία  των  διασωστών   της  σε κατάσταση  εκτάκτου  ανάγκης.

Η αντιμετώπιση φυσικών και μαζικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, έντονες χιονοπτώσεις, τροχαία ατυχήματα) και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο (αιμοδοσίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία, υγειονομική κάλυψη πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων) είναι οι πράξεις που χαρακτηρίζουν την ομάδα. Ο τομέας που τους ανατίθεται είναι η νοτιοανατολική πλευρά του Χορτιάτη μέχρι την Περιστέρα.

ethelontes

Συνεργάζονται με πολλούς κρατικούς  φορείς και είναι επίσημοι  συνεργάτες  με  το  SILVERALERT, Παιδικό  Χωριό  Φιλύρου, Πνοή ελπίδας και  με την  εκπομπή  Φώς Στο Τούνελ,  η οποία  είναι  ειδική  σε θέματα  εύρεσης  αγνοουμένων  ατόμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, Χρήστο Ράμο, τα μέλη της ομάδας είναι όλων των ηλικιών, από 16 εως 70 και το σύνθημα τους είναι «Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισεύει».

ethelontes2

Οι εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης που προστατεύουν τα δάση - Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. - Εθελοντική Ομάδα Δήμου Θερμαϊκού - ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α

Οι εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης - ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη

Οι εθελοντικές ομάδες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.