Οι εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης - ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη

Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Πυλαίας – Χορτιάτη

 

«Η Ομάδα, έχει ως σκοπό την συνδρομή στον Κρατικό φορέα αλλά και προπαντός στον συνάνθρωπο όπου και όποτε αυτό χρειαστεί, πράγμα το οποίο απεύχομαι», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Πυλέας – Χορτιάτη Λάμπρος Ψευτάκης μιλώντας στο seleo.gr. Όπως εξήγησε ο ίδιος , η Ομάδα λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκπαιδεύσεις του τομέα της διαχείρισης καταστροφών, καθώς και σε διάφορα σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών.

Έμπρακτη απόδειξη

Ακόμα, η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη -σε αντίθεση με άλλες εθελοντικές ομάδες- έχει αποδείξει έμπρακτα τον περασμένο χειμώνα τον σκοπό τον οποίοι υπηρετεί, συνδράμοντας στους οδηγούς των οχημάτων κατά την κυκλοφορία τους στην αποκλεισμένη λόγο χιονόπτωσης Επ. οδού Χορτιάτη- Αγ. Βασίλειου. Παράλληλα, η Ομάδα κατά τους Θερινούς μήνες που διανύουμε, θα συνδράμει, στην πυρο-πρόληψη και την πυροπροστασία εάν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς. Τέλος, σημειώνεται ότι η ΕΠΟΜΕΑ Πυλαίας Χορτάτη έχει πάρει μέρος σε πληθώρα « καλύψεων» διαφόρων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων υπό την σκέπη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος.

Η ομάδα

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Πυλαίας – Χορτιάτη, δραστηριοποιείται                      ε θ ε λ ο ν τα ι κ ά σε τομείς διάσωσης, πυροπροστασίας, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ( πλημμυρών σεισμών κλπ), ενώ έχει την δυνατότητα άμεσης ανάπτυξης καταβολισμού και σίτισης -με ιδία πάντοτε μέσα που διαθέτει- μεγάλου αριθμού ατόμων. Παράλληλα, η Ομάδα με διαπιστευμένα μέλη που διαθέτει ( ραδιοερασιτέχνες) είναι σε θέση όταν αυτό απαιτηθεί να αναπτύξει άμεσα ένα δίκτυο ραδιοεπικοινωνιών τόσο σε τοπικό, όσο σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, στελέχη της Ομάδας, διαθέτουν γνώσεις , έπειτα από ειδική εκπαίδευση από την Αεροπορία Στρατού, για την κατασκευή πρόχειρου ελικοδρομίου καθώς και στους χειρισμούς ασφαλούς προσγείωσης ελικοπτέρου (marshalling officer). Τέλος, η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Πυλαίας- Χορτιάτη διαθέτει ειδικά οχήματα τα οποία διαθέτουν μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες υπογράφοντας την άμεση κίνηση της Ομάδας όπου αυτό χρειαστεί.

 

Οι εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης που προστατεύουν τα δάση Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. - Εθελοντική Ομάδα Δήμου ΘερμαϊκούΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α 

Οι εθελοντικές ομάδες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.