Ο Γιώργος Λιανός στο Seleo: Έχω ένα κόλλημα, δεν θέλω κανείς να γυρίσει να πει ότι είμαι κακό παιδί

Ο Γιώργος Λιανός μιλάει στο Seleo.gr για την τηλεόραση και το τραγούδι μετά απο μια δύσκολη χρονιά. Επίσης σχολιάζει την θεματολογία της εκπομπής «Όλα παίζουν», το ρόλο που έχει το χιούμορ στην ζωή του και αυτά που τον ενοχλούν.

Συνέντευξη στον Θεολόγο Ηλιού 

O Γιώργος Λιανός έχει πολλά αποθέματα ενέργειας απ' όσο φαίνεται, καθώς το τελευταία χρόνια παίζει γερό παιχνίδι με την αντοχή του, δουλεύοντας ακατάπαυστα σχεδόν όλη μέρα. Το πρωί ραδιόφωνο, το μεσημέρι τηλεόραση και το βράδυ εμφανίσεις, δεν ακούγεται πολύ εύκολο. Τον συνάντησα στο καμαρίνι του στην Πύλη Αξιού, στην τελευταία του εμφάνιση μαζί με τον Γιάννη Βαρδή και την Πάολα. Στο χώρο βρισκόταν και ο Γιάννης Βαρδής, με τον οποίον συνεργάζονται πάνω απο 5 χρόνια και έκανε κάποιες «παρεμβάσεις» όταν χρειάστηκε. Δεν μπορούσα να ξεκινήσω με άλλη ερώτηση, αφού το είχα πραγματικά απορία...

Πόσο δύσκολο είναι να τα προλαβαίνεις όλα; (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εμφανίσεις και Οικογένεια)

Δεν γίνεται να τα προλαβαίνω όλα, αλλά αν έχεις όρεξη και αγάπη για τα πράγματα μπορείς να το κάνεις.  Έχω μπει σε ένα πρόγραμμα που απλά χωράνε οι ώρες, δηλαδή αν σταματήσω κάποια στιγμή να τρέχω, νομίζω θα χαλαρώσω πάρα πολύ άσχημα.  Μόνο για το σπίτι δεν βρίσκω όσο χρόνο θα ήθελα, είναι ελάχιστος.

Μπορεί ένας καλλιτέχνης να είναι εξίσου καλός σε πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτοχρόνως ή κάπου κάνει «εκπτώσεις» ;

Δεν ξέρω τι κάνει ένας καλλιτέχνης, εγώ προσπαθώ να μην κάνω εκπτώσεις σε τίποτα. Αλλά μερικές φορές δεν είναι ανθρώπινα δυνατό να δίνεις σε όλα τον καλύτερο σου εαυτό. Το τραγούδι πάντα θέλει το 100%, όμως παίρνω πολύ δύναμη από ένα live.

Πολλοί πιστεύουν ότι έχεις βάλει το τραγούδι σε δεύτερη μοίρα, ισχύει;

Δεν θα έλεγα ότι το έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα, απλά έχω επιλέξει ένα πιο μοναχικό δρόμο. Αυτό φυσικά σε περιορίζει, από την στιγμή που δεν έχεις μανατζαραίους, δεν έχεις κάποια εταιρία να τρέχει από πίσω και επιχειρηματίες να επενδύουν πάνω σου, αλλά τουλάχιστον κάνω αυτό που αγαπάω με τους δικούς μου όρους.

lianos 01

Έχεις συμμετάσχει σε πάνω από 10 τηλεοπτικές παραγωγές. Πιστεύεις η τηλεόραση σε έχει ανάγκη ή εσύ δεν μπορείς να την αποχωριστείς;

Η τηλεόραση δεν έχει ανάγκη πότε κανέναν και καλό είναι να μην την έχεις ούτε εσύ. Έχει πάρα πολλές συνισταμένες, δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος έχει ανάγκη κάποιον. Πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου προσωρινό και να κάνεις αυτό που σου ανατίθεται με κέφι. Η τηλεόραση δεν είναι ένα μέσο που ο κόσμος θα σε κρατήσει στην επικαιρότητα, έχει να κάνει και με τους υπεύθυνους των καναλιών, οι οποίοι φυσικά αφουγκράζονται αν ο κόσμος αγαπάει κάποιον και τον κρατάνε.

Εσένα γιατί σ’ αγάπησε ο κόσμος;

Κάνω αυτό που μου ανατίθεται πάντα με κέφι, δεν είχα ποτέ προστριβές με τον κόσμο της τηλεόρασης πίσω από τις κάμερες και νομίζω το αποτέλεσμα βγαίνει συμπαθητικό έως πάρα πολύ καλό. Αυτός είναι ένας καλός λόγος να σε έχουν πάντα υπόψη τους και δόξα το Θεό αναφέρεται το όνομα μου όταν πάει να στηθεί ένα καινούριο project.

Με την παρουσίαση πιστεύεις το είχες εξαρχής ή σου προέκυψε;

Αυτό ήταν μάλλον η άγνοια κινδύνου που είχα μπροστά στις κάμερες, το οποίο το αναγνώρισε ο παραγωγός, Πάνος Ζώης, όταν συμμετείχα στο FameStory. Mου το είχε τονίσει και μου είχε πει να το εκμεταλλευτώ και να δοκιμαστώ στο χώρο. Φυσικά δεν με πήραν με το πρώτο δοκιμαστικό αλλά με την έβδομη φορά που δοκιμάστηκα.

lianos 02

Είσαι ευχαριστημένος από την εκπομπή «Όλα παίζουν»;

Φυσικά είμαι ευχαριστημένος γιατί  ήταν μεγάλο στοίχημα σε μια επιτυχημένη ζώνη του Alpha. Κάλεσαν τέσσερεις διαφορετικούς ανθρώπους μεταξύ τους να γκρεμίσουν ένα επιτυχημένο πρόγραμμα και να στήσουν ένα άλλο από την αρχή. Για πρώτη σεζόν πιστεύω όλοι είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Θα υπάρξει και δεύτερη χρονιά για την εκπομπή;

Ποτέ δεν ξέρεις! Αυτό όσο και να το συζητήσουμε εμείς μεταξύ μας, θα πρέπει να το αποφασίσουν οι υπεύθυνοι του καναλιού, αυτοί ξέρουν.

Ωστόσο «έπαιξαν όλα»  καλά μεταξύ σας;

Ναι, εν τέλει κατέληξε να υπάρχει μια παρέα, η οποία περνάει καλά από μόνη της. Αυτό ήταν το μυστικό, αν και ψάχναμε πολλές συνταγές, τι πρέπει να αλλάξουμε και  τι πρέπει να γίνει να ανεβάσουμε τα νούμερα.  Η θεματολογία είναι λίγο ξένη για μένα, δηλαδή αν δεν έκανα αυτή την εκπομπή, δεν θα ασχολιόμουν ποτέ αν έκλασε ο Λιάγκας ή αν χέστηκε κάποιος άλλος. Κοιτάμε οτιδήποτε  μας δίνεται σαν υλικό, γιατί είναι μια εκπομπή που ανακυκλώνει θέματα και αυτό που θεωρούμε εμείς αστείο το δίνουμε στον κόσμο με τον δικό μας τρόπο. Έχουμε ξεφύγει από την εποχή της κιτρινίλας των μεσημεριανών, προσπαθούμε έχοντας τα ίδια υλικά να τα προβάλουμε όλα εξευγενισμένα και με χιούμορ. Νομίζω αυτό το καταφέραμε.

lianos 03

Ο Γιώργος νιώθει πιο οικεία στο χώρο της νύχτας ή στο χώρο της τηλεόρασης;

Παντού το ίδιο είναι. Και στους δυο χώρους ο καθένας προβάλει την ματαιοδοξία του και  έχουν μια αίσθηση ότι κάποιος συνέχεια τους σκάβει το λάκκο. Αν σκέφτεσαι έτσι δεν θα κάνεις ποτέ φίλους στο χώρο της τηλεόρασης. Το τραγούδι είναι άλλη φάση, γιατί είναι εσωτερική ανάγκη και μου δίνει ενέργεια. Μπορεί να έχω να κοιμηθώ μια μέρα και να ανέβω στη σκηνή και να νιώσω γεμάτος.

Το χιούμορ τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Βασικό γιατί εγώ δεν μπορώ καθόλου το στημένο.

Σε βλέπουμε ακόμα και πάνω στην πίστα να μην το αποχωρίζεσαι.

Ναι, πολλές φορές που βγαίνω στην πίστα και κάνω τον Πάριο, τον Μαζωνάκη κ.α, θέλω απλά να καταρρίψω την εικόνα του στημένου ότι θα βγω  να ερμηνεύσω και με το ζόρι θα κάτσεις να με θαυμάσεις. Εμένα μ’ αρέσει να το ανατρέπω αυτό, να θυμίζω στον άλλον ότι μπορώ να τον κάνει να περάσει και καλά. Στις μεγάλες πίστες, ο κόσμος από κάτω μπορεί να έρθει και να μην σου ρίξει μια ματιά, μ’ αρέσει αυτούς να τους τσιγκλάω και να τους βάζω στη παρέα.

lianos 05

Πότε χάνεις το χιούμορ σου;

Σε λίγες στιγμές το χάνω. Έχω ένα κόλλημα, δεν θέλω κανείς να γυρίσει να πει ότι είμαι κακό παιδί, αν δεν με ξέρει. Εκεί συνήθως γίνομαι σοβαρός, δυστυχώς είναι κακό όμως να θες να έχεις συνέχεια την αποδοχή του άλλου.

Γιατί δεν αποδέχεσαι την απόρριψη;

Αυτό το συζητάω με τον ψυχολόγο μου, δεν θα το λύσουμε εδώ. (γέλια) Δεν ξέρω, από παιδί ήθελα να είμαι η ψυχή της παρέας.

Τώρα που είπες παιδί,  τι διαφορές βλέπεις στον εαυτό σου από τότε που ήσουν μέλος του εφηβικού σου συγκροτήματος «Rabels» με σήμερα;

Η διαφορά είναι ότι τότε ήμουν παιδί, τώρα έχω μπει μέσα σε αυτό το πράγμα που λέγεται «ζωή» και είναι γεμάτο υποχρεώσεις. Έχω κρατήσει ευτυχώς λίγο την ανεμελιά που είχα παιδί και αυτό με σώζει. Την νοσταλγώ εκείνη την εποχή, ακούγαμε και ανακαλύπταμε τον χώρο της μουσικής, πλέον δεν ακούει κανένας τόσο πολύ μουσική, όλοι κοιτάνε τι είναι επίκαιρο και τι πουλάει για να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να τα ακούσουμε τα τραγούδια που έχεις γράψει επηρεασμένος από την δυτική μουσική αλλά και τον Σταύρο Κουγιουμτζή;

Κάποτε είχα φάει μια απογοήτευση, τα είχα βάλει σε ένα γνωστό παραγωγό να τα ακούσει και μου είπε «αγόρι μου, αν ήμασταν 20 χρόνια πίσω, στην εποχή των ΠΥΞ-ΛΑΞ, τότε θα κάναμε μεγάλες δουλειές, τώρα πρέπει να κάνουμε κάτι που πουλάει». Αυτό να σου πω την αλήθεια με πλήγωσε και τα πήρα τα έβαλα σε ένα συρτάρι, κοιτάζοντας τα που και που. Ίσως κάποια στιγμή, αν αποτραβηχτώ από οτιδήποτε άλλο κάνω να τα φτιάξω για πάρτη μου.

lianos 06

Η συνεργασία σου με τον Γιάννη Βαρδή γιατί έχει δέσει τόσο πολύ και μέχρι πότε μπορεί να συνεχιστεί;

Η συνεργασία μας κρατάει 5 χρόνια, είμαστε ζευγάρι πια και δεν το ξέρει κανένας. (γέλια) 

(Παρέμβαση Γιάννη Βαρδή 1: Κάνουμε καλό σεξ πριν το και μετά το live για αυτό κράτησε τόσο πολύ.)

Περνάμε καλά και το διασκεδάζουμε, όσο γίνεται αυτό, μπορεί να συνεχιστεί.

(Παρέμβαση Γιάννη Βαρδή 2: Οι Δασκουλίδης – Σπυράκος, οι αδελφοί Κατσάμπα ήταν περισσότερο καιρό άλλωστε.)

Και κλείσαμε την συνέντευξη κάπως έτσι, με πολύ χιούμορ και γέλια. Το καλοκαίρι μαζί με τον Γιάννη Βαρδή θα οργώσουν όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ έχει ήδη ανανεώσει με το ραδιοφωνικό σταθμό Sfera και από Σεπτέμβριο θα είναι ξανά κάθε πρωί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την Ράνια Κωστάκη. Για την επόμενη σεζόν στην τηλεόραση, θα συζητήσει αργότερα.

lianos 04

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.