Οι Wedding Singers στο Seleo: Σήμερα οι άνθρωποι δεν διασκεδάζουν, γιατί φοβούνται να τσαλακωθούν

Οι Wedding Singers αν και μετρούν μόνο 5 χρόνια από την δημιουργία τους, έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα στο χώρο. Συνεργάστηκαν με την Άννα Βίσση στο show«Δώδεκα», μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Pet Shop Boys και τον James Blake, κάνουν επιτυχημένα και ανατρεπτικά live σε clubs αλλά τον τελευταίο χρόνο δοκιμάστηκαν και σε θεατρική σκηνή, με την συμμετοχή τους στη θεατρική παράσταση «Ήρωες».

 Συνέντευξη στον Θεολόγο Ηλιού

Συνάντησα τους ιδρυτές του group, τον Θοδωρή Μαυρογιώργη και τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη, οι οποίοι είναι και δεύτερα ξαδέλφια, λίγο πριν αρχίσει η προτελευταία παράσταση των Ηρώων στη Θεσσαλονίκη. Όταν ήταν παιδιά συναντιόντουσαν κάθε καλοκαίρι στα Κύθηρα, απ' όπου κατάγονται και πάντα σκάλιζαν μουσικά όργανα. Έτσι η δημιουργία του group, τους βγήκε αβίαστα. Ομολογώ ότι απόλαυσα την συζήτηση μαζί τους και γελάσαμε αρκετές φορές, κάτι που φαίνεται και στο κείμενο. Ενθουσιασμένοι μου μίλησαν για το επόμενη μεγάλη τους στιγμή, που πρόκειται για την συναυλία τους στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιουλίου. Μια συναυλία που θα έχει τον παλμό που ξέρουν να δίνουν οι WeddingSingers, αλλά και πολλούς guest έκπληξη! Ως τότε όμως, δείτε τι λένε στο Seleo.gr…

 10

Πόσο εύκολο είναι να πεις «αύριο κάνουμε group» ;

Είναι πολύ απλό, χρειάζεται απλά να έχεις δυο – τρεις φίλους που να παίζουν μουσικούλα. Που θα πάει το γκρουπ όμως και τι θα γίνει στη πάροδο των χρόνων είναι άλλο θέμα. Θέλει ψάξιμο και να κάνεις και τις κατάλληλες φιλίες στο χώρο. Εμείς όταν ξεκινήσαμε, έγινε από μόνο του, γιατί παίζαμε από μικροί μαζί. Το δύσκολο είναι να βρεις τους ανθρώπους που θα μιλάς την ίδια γλώσσα, κάτι που είναι σπάνιο. 

Τι ανάγκη είναι αυτή που δεν σας αφήνει να «κατηγοριοποιηθείτε» ;

Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση. Κανένας από εμάς υποσυνείδητα δεν θέλει να κατηγοριοποιηθούμε. Νομίζω φταίει το γεγονός , ότι είμαστε 4 διαφορετικοί άνθρωποι στο group, που ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές επιρροές αλλά με κάποιο τρόπο όλοι κάπου συγκλίνουμε.  Η ανάγκη μας είναι να κάνουμε χορευτική μουσική και εντασσόμαστε σίγουρα στην ποπ μουσική, που μερικές φορές βγάζει και «δοντάκια».

1

Θεωρείται τις διασκευές μια εύκολη λύση που ακολουθούν πολλοί στα live τους;

Έχει παραγίνει το κακό με τις διασκευές και είμαστε πολλοί μπλεγμένοι μέσα σε αυτό. Οι περισσότεροι στα liveτους παίζουν και διασκευές, εκτός αν είναι ο Σωκράτης  Μάλαμας ή  ο  Βruce Springsteen. Και για αυτό τον λόγο σκοπεύουμε να βγάλουμε κάτι καινούριο, ώστε να μην είναι το όχημα μας οι διασκευές.

Γιατί έχετε επιλέξει να κάνετε διασκευές κομμάτια του 90’ και λίγο του 80’ ;

 Θοδωρής: Εμάς η ανάγκη μας ήταν να βιώσουμε τα πάρτι της δεκαετίας του 90’ , επειδή βλέπουμε ότι έχει συρρικνωθεί ο χορός στην διασκέδαση.

 Λάμπης: Είναι όμως και κομμάτια που είναι βιωματικά, που εμείς έχουμε περάσει πολύ καλά ακούγοντας  τα και τα προτείνουμε σε ανθρώπους που ίσως τα έχουν ξεχάσει.

Και εδώ ο Θοδωρής συμπληρώνει λέγοντας: «Όπως έκανε ο Γιάννης Πάριος με τα νησιώτικα και ο Γιώργος  Νταλάρας με τα ρεμπέτικα». Κάτι που μας βοηθάει αμέσως να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνουν με τις διασκευές.

6

Σας λείπουν τα πάρτι της εφηβείας σας;

Θοδωρής:  Η αλήθεια είναι ότι τα πάρτι σήμερα δεν είναι όπως ήταν τότε, είναι λίγο πιο ξενέρωτα.  Τότε ήταν πιο απελευθερωμένοι, με την έννοια ότι δεν θα σε ενδιέφερε αν θα τσαλακωθείς. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη να σταθείς με ένα ποτό στο χέρι, να σηκώνεις το φρύδι και να τσεκάρεις τους απέναντι, όπως γίνεται τώρα. Σήμερα οι άνθρωποι δεν διασκεδάζουν, γιατι φοβούνται να τσαλακωθούν.

Λάμπης: Εμένα προσωπικά δεν μου λείπει, γιατί κάνουμε τώρα πάρτι κάτω στο Κολωνό που είναι καλύτερα. Ωστόσο συμφωνώ ότι πια στους περισσότερους χώρους διασκέδασης δεν τσαλακώνονται με τίποτα.

Διαφωνείται περισσότερο ως ξαδέλφια ή ως συνεργάτες;

Θοδωρής: Ως ξαδέλφια

Λάμπης: Ως συνεργάτες

Όντως διαφωνείται. (γέλια)

Λάμπης: Η δουλειά είναι το πρόβλημα πολλές φορές, όχι η μεταξύ μας σχέση.  Είναι θέμα συνεννόησης, πρέπει να συνεννοηθείς με τον άλλον. Μετά την δουλειά κάνουμε την αγκαλιά της συμφιλίωσης. (γέλια)  

Θοδωρής: Τι έχουμε να χωρίσουμε ως ξαδέλφια, χαριτολογώντας το είπα. Στην δουλειά προφανώς θα έχεις διαφωνίες και μερικές φορές διαφορετικό τρόπο σκέψης. Δεν γίνεται, ακόμα και με την κοπέλα σου να είσαι 4 χρόνια, δεν θα περάσεις ένα διάστημα που όλα θα είναι μέλι-γάλα. Αλλά αν σε ενδιαφέρει αυτό που έχεις και τον αγαπάς τον άλλον γιατί τον έχεις επιλέξει, θέλεις να το λύσεις και τελειώνει εκεί. Είναι απολαυστικές οι διαφωνίες όμως, γιατί αλλιώς είσαι ένα καρδιογράφημα ενός νεκρού.

Στην παράσταση «Ήρωες», σε είδαμε Λάμπη  να πιάνεις το μπουζούκι και εσύ Θοδωρή να τραγουδάς λαϊκά τραγούδια. Πως σας φάνηκε αυτή η εμπειρία;

Αυτό που συνέβη στη παράσταση ήταν πολύ ωραίο και αναζωογονητικό. Αλλά δεν το βιώσαμε ως εμπειρία.  Όταν ήμασταν παιδιά παίζαμε συνέχεια με κιθάρες και μπουζούκια ρεμπέτικα τραγούδια, υπάρχει στο DNAμας.

3

Πόσο δύσκολο είναι να ξεσηκώσεις τον κόσμο σε ένα θεατρικό χώρο;

Λάμπης: Δεν έχει να κάνει ο χώρος, αλλά οι άνθρωποι. Έχουμε παίξει σε πολύ πιο δύσκολες «σκηνές».  Στο κομμάτι των WeddingSingers στη παράσταση, δεν δίσταζε κανένας, όλοι ξεσηκώνονταν.

Θοδωρής: Ο Λάμπης  είναι χαρισματικός με τον κόσμο, δηλαδή θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα κοινά, το έχει πολύ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να μην ανταποκριθεί στο «κάλεσμα» του.

Θοδωρή εσύ όμως είχες και συμμετοχή ως ηθοποιός στην παράσταση. Τι ανακάλυψες μέσα από το θέατρο που σου έκανε εντύπωση;

Αυτό που με έχει σοκάρει και με έχει συναρπάσει είναι η τεχνική του λόγου. Δηλαδή μπορούμε να πούμε εμείς οι δυο τα ίδια πράγματα, αλλά εσύ να κάνεις μια παύση και όλο αυτό να αλλάξει, παρ’ όλο που λέμε τις ίδιες λέξεις. Αλλά σαφώς και το πόσο δύσκολο είναι. Είναι τελείως διαφορετικό να παρακολουθείς μια ταινία, μια παράσταση και τελείως διαφορετικό να την βλέπεις να δημιουργείται στις πρόβες.

12

Μετά την συνεργασία με την Άννα Βίσση, τόσο νωρίς στην καριέρα σας, ποια συνεργασία μπορείς να περιμένεις;

Δεν περιμένουμε συνεργασία, θέλουμε να κάνουμε δικά μας πράγματα. Μετά την συνεργασία μας με την Άννα Βίσση, είχαμε προτάσεις βροχή για να ξανά εμφανιστούμε σε μεγάλες πίστες. Όμως οι προτάσεις αυτές, δεν θα βοηθούσαν στην εξέλιξη μας, θα ήταν κάτι παρόμοιο και αποφασίσαμε να μην το κάνουμε.

Τι κερδίσατε με τις εμφανίσεις σας μαζί με την Άννα Βίσση;

Μας έκανε καλό, γιατί δοκιμαστήκαμε σε άλλο επίπεδο. Όταν παίζαμε οι μισοί θαμώνες, ήταν με γυρισμένες τις πλάτες γιατί δεν είχαν έρθει για εμάς. Υπήρχε η αδιαφορία του κοινού που περίμενε τον μεγάλο καλλιτέχνη που θα βγει μετά. Αυτό μας έκανε να αρχίσουμε να «περφορμάρουμε» όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να τους κερδίσουμε και να γυρνάνε να μας κοιτάνε. Όσο για την Άννα Βίσση που είναι φωνάρα, είδαμε το πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνει. Το να έχεις κάνει 40 χρόνια καριέρα και μετά από ένα live 5 ωρών να κάθεσαι στο καμαρίνι και να μιλάς με τον κόσμο που ήρθε να σε δει θέλει πολλά κουράγια. Δείχνει σεβασμό στο κοινό της, για αυτό έχει και ακραίο fan club, τους fANNAtics! 

7

Ποιο όνειρο θέλει να ζήσει κάθε επιτυχημένο group;

Να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο την μουσική του και να διασκεδάζει μαζί του, να υπάρχουν φοβερές τεχνικές συνθήκες και να κάνει  tour ταξιδεύοντας  την μουσική του.  Όχι να κάνεις απαραίτητα περιουσία, αλλά να επιβιώνεις μέσω της δουλειάς σου. Το σταριλίκι δεν υπάρχει, έχει πεθάνει. Σταρ οφείλεις να είσαι μόνο πάνω στη σκηνή, με το που κατέβεις από εκεί πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

 Εκτός τον Λάμπη και τον Θοδωρή που τραγουδούν και παίζουν κιθάρα, τους Wedding Singers αποτελούν και ο Χρήστος Αλεξάκης που παίζει πλήκτρα, ο Σεραφίμ Γιαννακόπουλος που παίζει τύμπανα, ενώ σε όλα τα live τους τον ήχο φροντίζει ο Γρηγόρης Μάγος και τον φωτισμό ο Μενέλαος Ορφανός. Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορίσει και το καινούριο τους single.

2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΤΗΣ

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.