Kαφέ, ποτό και ''βελάκια''. Το πρώτο Ελληνικό Darts Cafe άνοιξε στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Μπορεί τα βελάκια να είναι αρκετά διαδεδομένα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι ένα άθλημα που συναντάμε συχνά και πόσο μάλλον σε μια καφετέρια. Η Θεσσαλονίκη πρωτοπόρησε σε αυτον τον τομέα καθώς απέκτησε το πρώτο "Darts Cafe" στην Ελλάδα.

 

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Ένα μαγαζί γεμάτο στόχους, απο μόνο του δεν είναι κάτι συνηθισμένο, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι το μοναδικό μαγαζί που συνδυάζει καφέ, ποτό, φαγητό με τα... βελάκια. Ο Γιάννης Κοτσιφός και ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος πήραν την απόφαση να κάνουν ένα μαγαζί που θα φέρει τα πάνω κάτω στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης. 

velakia 01

Μια ιστορία με πρωταγωνιστές τους στόχους και τα βελάκια

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος μέχρι το 2006 ζούσε στη Γερμανία. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, σίγουρα θα ξέρουν το πάθος των Γερμανών για το συγκεκριμένο άθλημα. Τη χρονιά, λοιπόν που ο Γιώργος επέστρεψε στην Ελλάδα, έψαξε να βρει ένα μέρος για  παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι. "Έψαχνα για βελάκια για πολύ καιρό και δεν έβρισκα τίποτα. Υπήρχαν μόνο ηλεκτρονικοί στόχοι σε μαγαζιά που είχαν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τότε μια μέρα μπήκα σε ένα μπαρ στην οδό Νικηφόρου Φωκά και είδα έναν πραγματικό στόχο στον τοίχο. Έτσι γνώρισα τον συνέταιρό μου τον Γιάννη, που τότε ήταν ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος".

velakia 01

Το πάθος αυτών των δύο ανθρώπων για τα βελάκια τους οδήγησε στο να πάρουν την  απόφαση και να φτιάξουν το δικό τους μαγαζί, το οποίο είναι αφιερωμένο στο συγκεκριμένο άθλημα. Πολύ κοντά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στην οδό Πέτρου Συνδίκα, βρήκαν τον ιδανικό χώρο και έτσι πριν από λίγους μήνες άνοιξαν το μοναδικό "Darts Cafe" με το όνομα "Double in Double out". Μέσα από το διαδίκτυο κατάφεραν να γίνουν γνωστοί και να κάνουν πλήθος Θεσσαλονικιών να παθιαστούν με τα βελάκια. 

velakia 01

Τα βελάκια στην Ελλάδα

"Στην Αθήνα παίζουν χρόνια βελάκια. Υπάρχει σύλλογος και ομοσπονδία για το άθλημα. Ωστόσο ούτε εκεί υπήρχε κάποιο μαγαζί που να συνδυάζει τη διασκέδαση με τα darts. Μόνο για τα τουρνούα και τα πρωταθλήματα παραχωρούνταν χώρος. Από τότε που ανοίξαμε εμείς άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμά μας κι άλλοι κι έτσι πλέον υπάρχουν και στην Αθήνα κάποια μαγαζιά με παρόμοιο στυλ" μας λέει ο Γιάννης Κοτσιφός. 

velakia 01

Πρωτάθλημα Darts στη Θεσσαλονίκη

Η ανησυχία και η αγάπη αυτών των δύο ανθρώπων για τα βελάκια του οδήγησε στο να πραγματοποιήσουν στην αρχή τουρνούα και έπειτα να διοργανώσουν το πρωτάθλημα Darts στη Θεσσαλονίκη. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 54 άτομα, όχι μόνο από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ορεστιάδα, Πολύγυρο, Σέρρες, Αλεξάνδρεια, ενώ κάποιοι ήρθαν ακόμα και από Αθήνα και Κύπρο. Τώρα βρίσκονται στη φάση των play offs στην οποία έφτασαν 32 άτομα. Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

velakia 01

Όσο για τους αρχάριους; "Το παιχνίδι είναι δωρεάν και έτσι μπορεί να έρθει να παίξει όποιος θέλει, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν επαφή με το άθλημα. Οι πιο προχωρημένοι έχουν τα δικά τους βελάκια που μπορούν να τα αγοράσουν από εδώ, ενώ στους αρχάριους παρέχουμε εμείς. Αυτή τη στιγμή στο μαγαζί λειτουργούν 7 στόχοι". 

velakia 01

Το παιχνίδι

Ο Γιάννης Κοτσιφός μας εξηγεί το παιχνίδι. "Το παιχνίδι που παίζουμε λέγεται 501 double out. Μπορούν να το παίξουν δύο παίκτες, οι ομάδες των δύο ατόμων. Ο κάθε παίκτης μπορεί να πετάξει τρία βελάκια που τα πετούν από απόσταση 2,37 μέτρων. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μηδενίσεις το 501. Δηλαδή ξεκινάς από εκεί και μετράς αντίστροφα. Είναι παιχνίδι μυαλού, αυτοσυγκέντρωσης και μετά τεχνικής. Δεν είναι τυχαίο που προσπαθούν να το κάνουν Ολυμπιακό άθλημα". 

velakia 01

velakia 01

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.