H Θεσσαλονικιά που θέλει να αλλάξει τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Το πάθος μιας νεαρής Θεσσαλονικιάς ψυχολόγου για να αλλάξει τον κόσμο την οδήγησε στην κορυφή ενός παγκόσμιου διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες άτομα από κάθε γωνιά της γης.

 

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Η Μαρία Φωτιάδου είναι ψυχολόγος, life coach και καθηγήτρια. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να αλλάξει τον κόσμο και να κάνει τις ζωές των ανθρώπων πιο ποιοτικές. Για αρκετά χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Αγγλία, ενώ έχει ειδικότητα στην θετική ψυχολογία και την ψυχολογία υγείας. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη και έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τις ζωές των Θεσσαλονικιών. H Μαρία μίλησε στο seleo για το έργο και τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό. "Η σελίδα που έφτιαξα έχει το όνομα lifetreasurecollector.com και έχει παρακινήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Άτομα που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και που κατάφεραν να τα ξεπεράσουν και να καταφέρουν τους στόχους τους αναρτούν τις ιστορίες τους εκεί. Η σελίδα έχει σκοπό να εμπνεύσει τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να μην τα βάζει κάτω ότι κι αν αντιμετωπίζει". 

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός που την ανάδειξε

Η Μαρία, τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφάσισε να πάρει μέρος σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που ξεκίνησε μέσω facebook από έναν γνωστό life coach τον Μark Bowness που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία. "Ο διαγωνισμός με το όνομα "This is your life change" συγκέντρωσε 3.500 συμμετοχές από ψυχολόγους, life coaches, συγγραφείς, ερευνητές και επιχειρηματίες από Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία, Αφρική και από άλλα μέρη του κόσμου", μας λέει. Η Μαρία αποτέλεσε την μοναδική συμμετοχή από Ελλάδα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με το έργο που κάνει μέσα από τη σελίδα της, κατάφερε να αναδειχθεί μέσα στους 50 πρώτους. Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να αναδείξει άτομα που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο θετικά. 

Η τελική φάση και το έπαθλο

Η επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού θα είναι η επιλογή 6 ατόμων από τους 50 που έχουν ήδη επιλεχθεί. 3 θα επιλεχθούν από ειδική επιτροπή και οι υπόλοιποι 3 από το κοινό που ψηφίζει. Οι τυχεροί που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα νησιά Φίτζι για δύο εβδομάδες, όπου θα ασκήσουν το σώμα και το πνεύμα τους και παράλληλα θα δουλέψουν με την ομάδα του Mark Bowness για να πετύχουν τον στόχο τους και να μεταδώσουν το όνειρό τους σε όλον τον κόσμο. Σημαντικό στοιχείο στη προώθηση του εγχειρήματος είναι το γεγονός ότι το σεμινάριο των δύο εβδομάδων στα Φίτζι θα προβληθεί σε τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας. Επίσης, οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα βοήθειας από την ομάδα για ένα χρόνο για να μπορέσουν έτσι να διαδώσουν το μήνυμά τους για να αλλάξει ο κόσμος με θετικές δράσεις.

Πως μπορείτε να στηρίξετε τη Μαρία

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαϊου και είναι μια διαδικασία 30’’. Στηρίξτε τη Μαρία Φωτιάδου, που είναι και η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα, σε αυτήν την προσπάθεια και ψηφίστε τη πατώντας τον παρακάτω συνδεσμο http://thisisyourlifechange.com/vote-for-maria-fotiadou/

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο Facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/maria.fotiadou και στο Twitter @Life_Treasures www.drmariafotiadou.com

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.