Ποιο σημείο της Θεσσαλονίκης επιλέγουν κάτοικοι και επισκέπτες για μια selfie; (ΦΩΤΟ)

Ένας πολύ μικρός πεζόδρομος έχει καταφέρει μέσα σε 1,5 χρόνο να έχει φωτογραφηθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλο δρόμο της Θεσσαλονίκης. Η συγκλονιστική θέα προς τον Λευκό Πύργο δεν άφησε ασυγκίνητούς ούτε τους Θεσσαλονικείς, αλλά ούτε και τους τουρίστες που περνούν καθημερινά από εκεί.

 

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Πριν από λίγο καιρό, ο δρόμος με το όνομα Φιλικής Εταιρείας, μπορεί να μην έλεγε τίποτα στους περισσότερους Θεσσαλονικείς, ωστόσο από τότε που έγινε πεζόδρομος, έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη και όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που τον επιλέγουν για τη βόλτα, για τον καφέ ή το ποτό τους. Η θέα του Λευκού Πύργου, τον έχει κάνει μοναδικό και εκατοντάδες είναι αυτοί που βγάζουν φωτογραφίες καθημερινά στο σημείο. 

filikis etaireias 01

Η πεζοδρόμηση έφερε την ανάπτυξη

Η κ. Κατερίνα είναι ιδιοκτήτρια του φούρνου που λειτουργεί στην γωνία του δρόμου, τα τελευταία 10 χρόνια. Όπως λέει στο seleo η πεζοδρόμηση αποτέλεσε κομβικό σημείο για την ανάδειξη του δρόμου.

filikis etaireias 01

"Αν ερχόσασταν πριν από 1,5 χρόνο εδώ δεν θα βλέπατε τίποτα παραπάνω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Από τότε που έγινε πεζόδρομος, ήρθε η ανάπτυξη στην περιοχή. Έφυγαν τα αυτοκίνητα, άνοιξαν μαγαζιά, έρχεται πολύς κόσμος. Πιστεύω πως μετά την Αριστοτέλους είναι το πιο φωτογραφημένο σημείο της πόλης. Καθημερινά αμέτρητοι είναι οι τουρίστες και οι Θεσσαλονικείς που στήνονται για να βγουν φωτογραφία με φόντο τον Λευκό Πύργο. Περαστικοί αλλά και επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν περάσει κατά εκατοντάδες από τον πεζόδρομο τους τελευταίους μήνες".

filikis etaireias 01

Παρόλο που ο κόσμος αυξήθηκε, ωστόσο η επιβίωση της επιχείρησης είναι πολύ δύσκολη καθώς τα τέλη που πληρώνουν στο δήμο είναι δυσβάσταχτα, όπως μας λέει η κ. Κατερίνα. "Για τα τραπεζάκια πληρώνουμε 130 ευρώ το τετραγωνικό, στο σύνολο για 14 καρέκλες το ποσό που δίνουμε αγγίζει τα 1000 και με όλα αυτά τα λεφτά που δίνουμε ο δήμος δεν φροντίζει ούτε για την καθαριότητα. Εμείς φροντίζουμε να καθαρίσουμε τα πεζοδρόμια".

filikis etaireias 01

Η νεολαία "ψηφίζει" Φιλικής Εταιρείας

Μετά την πεζοδρόμηση νέα μαγαζιά άνοιξαν στην περιοχή, ενώ τα παλιότερα είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν, καθώς πολλοί νέοι τα επιλέγουν για το ποτό ή τον καφέ τους. Τα περίτεχνα κοκτέιλ, η εναλλακτική διακόσμηση, η θέα του Λευκού Πύργου, και η σκιά που θα βρει κανείς στον πεζόδρομο ακόμα και τις πιο ηλιόλουστες μέρες, έχουν κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης που τον επιλέγει για τη διασκέδασή του.

filikis etaireias 01

Παρέα νεαρών είπε στο seleo: "Είναι ήσυχα, αλλά παράλληλα και πολύ κεντρικά. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να πιεις τον καφέ σου, κάτω από τη "σκιά" του Λευκού Πύργου. Όλοι έχουμε βγάλει φωτογραφία εδώ και γενικά όσοι έρχονται εδώ για πρώτη φορά δεν μπορούν να αντισταθούν στο να βγουν μια σέλφι με το πιο γνωστό μνημείο της πόλης".

filikis etaireias 01

filikis etaireias 01

filikis etaireias 01

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.