Μετά το πρωτάθλημα Stratego η Θεσσαλονίκη διεκδικεί και την Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης

Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 17ου παγκόσμιου πρωταθλήματος Stratego, τώρα η Θεσσαλονίκη προχωρά και στην διεκδίκηση της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Αθλημάτων Νόησης.

 

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Stratego που ιδρύθηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη, Σταύρος Σεκερτζής μίλησε στο seleo για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του παγκόσμιου πρωταθλήματος αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της εθνικής ομάδας. "Λειτουργούμε εδώ και 4 χρόνια υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας. Φέτος διοργανώθηκε το 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον δήμο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της πρωτεύουσαν νεολαίας 2014, στο οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήρθαν στη Θεσσαλονίκη παίκτες από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και από πολλές άλλες χώρες".

 

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του επόμενου παγκόσμιου πρωταθήματος που θα γίνει τον Αύγουστο στο Βατερλώ, ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε οι μαθητές της Θεσσαλονίκης να μάθουν να παίζουν Stratego, ένα παιχνιδι το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες εξασκεί το μυαλό και τη μνήμη. "Διοργανώνουμε δωρεάν σεμινάρια για μαθητές, ωστόσο το πρόβλημά μας είναι ότι δεν υπάρχει χώρος και αναγκαζόμαστε να τα πραγματοποιούμε σε διάφορες καφετέριες". 

Η Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον κ. Σεκερτζή που εκτός από πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι και υπεύθυνος ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο στόχος από εδώ και πέρα είναι διπλός. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι να καταφέρουν να φέρουν την Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, που κάθε χρονο πραγματοποιείται στο Λονδίνο, στη Θεσσαλονίκη. "Στην Ολυμπιάδα συμμετέχουν 4.500 παίκτες από όλο τον κόσμος και παίζουν 16 παιχνίδια όπως σκάκι, σκραμπλ, στρατέγκο, μπριτζ και πολλά άλλα. Αν καταφέρουμε να τη φέρουμε, η Θεσσαλονίκη θα γίνει γνωστή από την Ευρώπη μέχρι την Κίνα, την Ινδία και την Αμερική, καθώς συμμετέχουν παίκτες από τις παραπάνω περιοχές. Η οργάνωση είναι πολύ μεγάλη και προκειμένουν να καταφέρουμε να τη φέρουμε στην Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθούν χορηγοί που θα καλύψουν τα έξοδα". 

Στα τουρνουά και στα πρωταθλήματα συμμετέχουν πασίγνωστοι μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Ο δεύτερος στόχος της ομοσπονδίας να έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Stratego το 2017.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.