Ένας λούστρος στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Οι παλιοί γνωρίζουν το επάγγελμα από τους διάφορους λούστρους που εργάζονταν κάποτε στη Θεσσαλονίκη, οι πιο νέοι τις παλιές ελληνικές ταινίες. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο επάγγελμα συνεχίζει να επιβιώνει στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη 

Σε μία βόλτα που κάναμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην Τσιμισκή με Ίωνος Δραγούμη, εντοπίσαμε τον 60χρονο Στέλιο, ο οποίος είναι ο μοναδικός, όπως υποστηρίζει, λούστρος που συνεχίζει να εξασκεί το επάγγελμα στην πόλη. Εργάζεται από ηλικία 10 χρονών και όπως λέει "δεν έχω κάνει καμία άλλη δουλειά στη ζωή μου. Γυρίζω στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 50 χρόνια και βάφω τα παπούτσια σε όσους το επιθυμούν. Σήμερα οι μόνοι που με προτιμούν είναι οι πελάτες που με γνώριζαν από παλιά".

loustros 01

Ένας από αυτούς τους πελάτες, είναι ο κ. Κώστας, δικηγόρος και ποινικολόγος που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύεται τον καλλωπισμό των παπουτσιών του στον Στέλιο. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμάται: "Τον Στέλιο τον γνώρισα πριν 50 χρόνια, όταν ερχόταν στο γραφείο και μας έβαφε τα παπούτσια. Τότε ήταν κάτι σύνηθες, σήμερα είναι ο μόνος που έχει απομείνει."

loustros 01

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.