Σαν τα βότανα «ξεφυτρώνουν» τα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη στροφή έχει κάνει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης προς τα βιολογικά προϊόντα και αυτό φαίνεται από τα διάφορα μαγαζιά που "ξεφυτρώνουν" σε κάθε γωνιά της πόλης. 

Κάναμε μια βόλτα στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, όπως τα Λουλουδάδικα, την πλατεία Άθωνος και το Καπάνι και βρήκαμε μερικά από αυτά τα καταστήματα που ήρθαν για να αλλάξουν τον τρόπο που τρέφονται οι Θεσσαλονικείς. 

votana 01

Ο Βαγγέλης Γιοβανόπουλος, άνοιξε το κατάστημά του στο Καπάνι πριν από 5 χρόνια και ήδη αποτελεί κομβικό κομμάτι της παλιάς αγοράς. Στο κατάστημά του θα βρει κανείς πάνω από 700 είδη βοτάνων από κάθε γωνιά του κόσμου. Μας αναφέρει χαρακτηριστικά, πως διαθέτει βότανα από την Κϊνα, την Αμερική, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, την Ινδία και φυσικά μεγάλη ποικιλία από ελληνικά βοτάνια.

votana 01

Όπως μας λέει, ο κόσμος έχει αρχίσει να ψάχνεται περισσότερο και να δίνει περισσότερη σημασία στην ποιότητα της διατροφής του. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που ψάχνουν συγκεκριμένα βότανα, για να βρουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, δεν λείπουν και αυτοί που ψάχνουν λύσεις και σε καλλωπιστικά προβλήματα, ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν και τα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. 

votana 01

votana 01

Το πιο ακριβό, βότανο που θα βρει κανείς στο μαγαζί του, είναι το λεγόμενο ως "Υδράστις" που έχει τονωτικές και διεγερτικές ικανότητες, με την τιμή του να αγγίζει τα 890 ευρώ το κιλό! 

votana 01

Ο Γιάννης Κωσταντινίδης, τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται σε αλυσίδα καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα και συγκεκριμένα σε ένα από τα καταστήματα στην πλατεία Άθωνος. Μιλώντας στο seleo, δήλωσε πως όλο και περισσότερος κόσμος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς τα βιολογικά προϊόντα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν θορυβηθεί από τα όσα ακούγονται για τους ψεκασμούς και τα φυτοφάρμακα που ρίχνονται στα προϊόντα του εμπορίου.

votana 01

Όπως μας λέει, πλέον οι καταναλωτές προτιμούν να πάρουν μικρότερη ποσότητα προϊόντων, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητά τους. Δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και βότανα είναι τα προϊόντα με την μεγαλύτερη ζήτηση. 

votana 01

votana 01

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.