Εντυπωσιακή αύξηση στον τουρισμό και τον Νοέμβριο

Εντυπωσιακή αύξηση στον τουρισμό και τον Νοέμβριο

Με υψηλά ποσοστά αύξησης συνεχίσθηκαν και τον Νοέμβριο οι αφίξεις τουριστών στα αεροδρόμια της χώρας. Η αύξηση των αφίξεων είναι μεγαλύτερη στους εκτός αιχμής μήνες (Ιούλιος και Αύγουστος), υποδηλώνοντας άμβλυνση της εποχικότητας και επέκταση της τουριστικής περιόδου.

 

Σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, το InSETE, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε τον Νοέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων 6,2% και 8,6% από την αρχή του έτους.

Η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 7,3% και στην Αθήνα στο 5,8% (από την αρχή του έτους στο 9,6% και στο 5,8% αντίστοιχα).

Εκτός από την μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με την Αθήνα, παρατηρείται και άμβλυνση της εποχικότητας, αφού οι αυξήσεις κατά τους μήνες Απρίλιο (+28,7%), Μάιο (+6,6%), Ιούνιο (+10,9%), Σεπτέμβριο (+8,6%), Οκτώβριο (+15,2%) και Νοέμβριο (+6,2%), ήταν σημαντικά υψηλότερες από τους μήνες αιχμής Ιούλιο (+5,7%) και Αύγουστο (+5,9%).

Σε ότι αφορά τέλος τις διεθνείς οδικές αφίξεις τον Νοέμβριο, αυτές παρουσίασαν κάμψη 7%, αλλά κινούνται σε θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση, αφού παραμένει υψηλή η αύξησή τους (7,6%) από την αρχή του έτους.

enoikonomia.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.