Πού απέδρασαν οι Έλληνες για τα Χριστούγεννα

Πού απέδρασαν οι Έλληνες για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα εντός των τειχών σε προορισμούς σε όλη την χώρα, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έκαναν οι Έλληνες.

 

Κλασικά Χριστουγεννιάτικα ''σημεία'' αλλά και πόλεις-έκπληξη βρέθηκαν και αυτά τα Χριστούγεννα στο στόχαστρο των ταξιδιωτών που θέλησαν να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα.

Με τα χιονοδρομικά να έχουν σχεδόν γεμίσει με χιόνι, λόγω του τσουχτερού κρύου που είχε τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί είναι εκείνοι που προτίμησαν να αποδράσουν σε προορισμούς όπως η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, τα Ζαγοροχώρια, αλλά και το Πήλιο.

Αρκετοί ήταν οι αδειούχοι που ξεκίνησαν τις διακοπές τους πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, γεμίζοντας ασφυκτικά ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς, εξάλλου, επίσης στάθηκαν προορισμοί όπως το Λιτόχωρο, το Καρπενήσι και το Ναύπλιο.

Πολλοί ήταν αυτοί, εξάλλου που είχαν κλείσει από νωρίς τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, επωφελούμενοι από προσφορές και έξτρα παροχές, ωστόσο δεν λείπουν και οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Η πληρότητα των ξενοχοδείων πανελλαδικά αγγίζει το 95%, ανάλογα με την περιοχή, με τους ξενοδόχους να έχουν προχωρήσει σε αρκετά δελεαστικά πακέτα για να προσελκύσουν τους επισκέπτες.

Όπως αναφέρει στο newpost.gr, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του HATTA, η αύξηση που καταγράφηκε σε σχέση με το 2015 αγγίζει το 8%, καθώς τόσο οι προσφορές, όσο και η ανάγκη για εξωστρέφεια των πολιτών τους στρέφουν να περάσουν Χριστούγεννα μακριά από τις μεγάλες πόλεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελλάδα αναδεικνύεται σταδιακά και σε χειμερινό, εκτός από καλοκαιρινό προορισμό, με την αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό, αυτή την περίοδο να αγγίζει το 10% σε σχέση με πέρυσι.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.