Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα;

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα;

Γνωστή online ταξιδιωτική επιχείρηση, παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς και τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα του 2016.

Κορυφαίος προορισμός για τους Ελληνες φέτος τα Χριστούγεννα είναι το Λονδίνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία, η Ρώμη έρχεται αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων και το Μόναχο, ως κλασικός χριστουγεννιάτικος προορισμός, βρίσκεται στην 3η θέση. Η πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών ολοκληρώνεται με το Βερολίνο και το Άμστερνταμ. Από τις συνολικές κρατήσεις, διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 3ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.

Οι τιμές ανά κράτηση την περίοδο των Χριστουγέννων, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 290 ευρώ, με χαμηλότερη τιμή κράτησης τα 13 ευρώ για τη διαδρομή Αθήνα-Σόφια με επιστροφή, για έναν επιβάτη. Στους τοπ 5 ακριβότερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα συγκαταλέγονται η Αβάνα, ο Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Λίμα στο Περού.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός, ότι το 44% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις. Σειρά έχουν η Ryanair, η Alitalia, η SAS και η Swiss Airlines.

Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 10 εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν με αναχώρηση την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 7 ημερών, ενώ οι ταξιδιώτες από 35 έως 39 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική κατηγορία. Τέλος, το 20% των χριστουγεννιάτικων κρατήσεων πραγματοποιήθηκε από mobile συσκευές.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την airtickets και αφορούν αεροπορικές κρατήσεις που έγιναν από 1.01.2016 - 5.12.2016 για την ταξιδιωτική περίοδο 19.12.2016 - 8.01.2017.

H airtickets, τον Απρίλιο του 2015, ένωσε τις δυνάμεις της με την travelplanet24 και ενίσχυσε τη θέση της σε υπάρχουσες και νέες αγορές. Ανήκει στον όμιλο της tripsta, Νο 1 στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη. Ενδυναμώνοντας την τεχνολογία της και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πελάτες, δίνει πλέον επιλογές για τον τρόπο της μετακίνησης τους με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο.

newmoney.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.