«Ως πότε η γενιά μας θα συνεχίσει να σιωπά;»

«Ως πότε η γενιά μας θα συνεχίσει να σιωπά;»

Ανήκω στη γενιά που πλήττεται, πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει την κρίση για χρόνια.

Toυ Χρήστου Δεμερτζή*

Οι νέοι σήμερα στην Ελλάδα είναι αντιμέτωποι με πολλά και σύνθετα προβλήματα, βλέπουν τους κόπους χρόνων και χρημάτων τους σε σπουδές να πηγαίνουν χαμένοι, βιώνουν την ανεργία στην πιο παραγωγική ηλικία και αναγκάζονται να σχεδιάσουν το μέλλον τους στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω τους αγαπημένα πρόσωπα. 

Για χρόνια πρόσωπα και συμπεριφορές από το πολιτικό σύστημα πίκραναν και αφού έχασαν την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς την απομάκρυναν από την ενασχόληση της με τα κοινά , αυτό είχε ως αποτέλεσμα άθελα τους οι νέοι να γυρίσουν την πλάτη στα προβλήματα γιατί πίστευαν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Αιτία αυτής της απογοήτευσης στάθηκε το γεγονός ότι για χρόνια οι νέοι δεν ήταν στο προσκήνιο, κανείς δεν τους έδωσε την δυνατότητα να μιλήσουν, να ακουστούν και να δράσουν.

Τα τελευταία χρόνια διαβάσαμε και ακούσαμε πολλούς από το εξωτερικό να μας προσβάλλουν πότε ως τεμπέληδες και πότε ως λαμόγια, η χώρα έχασε την εθνική της αξιοπρέπεια και γίναμε γνωστοί όχι για τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας αλλά για το χρέος και τα ελλείμματα μας. Καθημερινά συζητώντας με πολλούς νέους ανθρώπους παρατηρώ πολλούς κοινούς προβληματισμούς, ότι είμαστε η γενιά που δεν συμβιβάζετε με την μιζέρια και την ματαιοδοξία, αλλά εργάζεται, σπουδάζει έχοντας καθημερινή τριβή με τα προβλήματα, μα πάνω από όλα η αγάπη για την πατρίδα μας.

Ως πότε όμως η γενιά μας θα συνεχίσει να σιωπά; Σήμερα πρέπει να βγούμε μπροστά, πρέπει να ακουστούμε, να μην συμβιβαστούμε με τις δυσκολίες της εποχής αλλά να τις ξεπεράσουμε και να συγκρουστούμε με ιδέες, με ιδεοληψίες, με πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος που χρεοκόπησαν και πληρώνουμε όλοι σήμερα, κόντρα στον λαϊκισμό ορισμένων. Οφείλουμε να μην επαναπαυτούμε στην ιστορία μας αλλά να γράψουμε την δική μας, αλλάζοντας τον εαυτό μας, το κράτος μας με όλες εκείνες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σηκώνοντας και πάλι την Ελλάδα ψηλά, εκεί που της αξίζει...

*Υποψήφιος πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης - Διαμερισματικός Σύμβουλος Ευόσμου 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.