Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων - Ο Σταθάκης υποσχέθηκε άμεσα οι άδειες για Ολυμπιάδα

Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων - Ο Σταθάκης υποσχέθηκε άμεσα οι άδειες για Ολυμπιάδα

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, ενώ απαιτούν να δοθούν οι άδειες εξόρυξης στην Eldorado Gold, έτσι ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος τους διαβεβαίωσε πως η άδεια για το ορυχείο της Ολυμπιάδας θα χορηγηθεί άμεσα, ενώ για τα άλλα δύο ορυχεία της καναδικής εταιρείας θα μπουν στη Διαιτησία. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, ενώ η διαιτησία προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες. Επανέλαβε δε ότι σήμερα έως αύριο θα εκδοθούν όλες οι άδειες που απομένουν για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης της Ολυμπιάδας. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει άμεσα η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου μεταλλείου.

Οι μεταλλωρύχοι εισέβαλαν βίαια στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου επικράτησε ένταση όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν. Ωστόσο, μία ομάδα από αυτούς κατάφερε να μπει στο υπουργείο και να αναρτήσει πανό. Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, μία δεκαμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων μετέβη στο Μαξίμου.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.