Πάνος Καμμένος για Eldorado: Δεν θα επιτρέψω να κάνουν χρήση κυανίου και να καταστρέψουν το Αιγαίο

Πάνος Καμμένος για Eldorado: Δεν θα επιτρέψω να κάνουν χρήση κυανίου και να καταστρέψουν το Αιγαίο

Ο Πάνος Καμμένος στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην Eldorado, στους πολιτκούς ατζέντηδες και στους «πραγματικούς κεντροαριστερούς».

 

«Όσα λεφτά και να βάλουν, δεν θα ρισκάρουμε την διάλυση του αιγαίου. Αν πέσουν δυο σταγόνες κυάνιο στο Αιγαίο, τελείωσε και ή Χαλκιδική και το Αιγαίο και όλη η Ελλάδα. Να έρθουν να κάνουν επενδύσεις αλλά να σέβονται όλους τους νόμους» είπε ο Πάνος Καμμένος για την Eldorado Gold και στη συνέχεια ανέφερε «Oύτε τους ξέρω προσωπικά, ούτε θέλω να τους μάθω. Μακάρι να έκαναν επενδύσεις χωρίς όμως περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν θα επιτρέψω να κάνουν χρήση κυανίου και να καταστρέψουν το Αιγαίο».

O πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε πως πρόσωπα τον πλησίασα για να του προσφέρουν οικονομική ενίσχυση για το κόμμα του και ο ίδιος «τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές», όπως είπε. Ενώ σχολίασε, πως οι πολιτικοί δεν μπορούν να είναι αντζέντηδες εταιρειών, αλλά πρέπει να ασκούν έλεγχο, αφήνοντας υπονοούμενα για την ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός είπε προχθές ότι ο πολιτικός χάρτης με τα μνημόνια άλλαξε και αυτό είναι αλήθεια», σχολίασε ο κ.Καμμένος. «Δε θα φανταζόταν κανείς πριν από 15-20 χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, με ταυτόσημες απόψεις με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ, ούτε ότι η ΝΔ που είχε ως άποψη την προστασία των αδύνατων επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα μιλούσε για άκρατο νεοφιλελευθερισμό» πρόσθεσε και τόνισε πως «με τους πραγματικούς κεντροαριστερούς μπορούμε να συνευρεθούμε, με τους νεοφιλελεύθερους όχι».

Για την ΝΔ, δήλωσε πως «η ΝΔ έχει φύγει πια από αυτή την μετριοπάθεια που αγκάλιαζε τον μεσαίο χώρο και που ήταν η γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως ιδρυτή αλλά και του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτακή. Έφυγε η ΝΔ από αυτά τα όρια και έχει... αδωνοποιηθεί και γι΄αυτό και απομονωθεί».

Για τους γείτονες μας, Αλβανία και Σκόπια, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, σχολίασε: «Με την Αλβανία θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις. Έχουν κι εκείνοι συμφέρον τώρα που ανοίγουν νέοι ενεργειακοί δρόμοι και επεκτείνεται ο δρόμος του μεταξιού. Να απομονωθούν οι ακραίες φωνές» και στην συνέχεια κάλεσε τα Σκόπια «να εγκαταλείψουν τις διεκδικήσεις για το όνομα της Μακεδονίας και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στην οικογένεια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Όσο αναφορά την ΕΛΒΟ, τόνισε πως «η μετοχή της ΕΛΒΟ είναι στο υπουργείο Οικονομίας. Όχι στο Άμυνας. Θεωρούμε οτι πρέπει να περιέλθει στο υπουργείο Άμυνας. Η ΕΛΒΟ έχει οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση απο Σαμαρά και Βενιζέλο. Η θέση μου είναι οτι η ΕΛΒΟ πρέπει να λειτουργήσει, μακάρι να λειτουργήσει με έλεγχο από το δημόσιο. Όμως η θέση στην οποία έχει περιέλθει, λόγω των χειρισμών Σαμαρά- Βενιζέλου, κυρίως του Βενιζέλου, σημαίνει ότι χρειάζεται ΣΔΙΤ και με τη συμβολή των εργαζόμενων».

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την επιθυμία του, σε περίπτωση ανασχηματισμού, να παραμείνει υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.