Επιστολή Θεοδωράκη σε Βούτση: Να καταργηθούν τα πλαστικά στη Βουλή

Επιστολή Θεοδωράκη σε Βούτση: Να καταργηθούν τα πλαστικά στη Βουλή

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την κατάργηση των πλαστικών από το κοινοβούλιο αναλαμβάνει ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Ο κ. Θεοδωράκης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία ζητεί να καταργηθεί στο κοινοβούλιο η χρήση όλων των πλαστικών ειδών μιας χρήσης, δηλαδή ποτήρια, καλαμάκια, πιάτα μαχαιροπίρουνα, συσκευασίες τροφίμων, από το εντευκτήριο και το κυλικείο της Βουλής.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης ζητεί να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους της Βουλής αλλά και των υπολοίπων κτιρίων του κοινοβουλίου

Αναλυτικά η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον πρόεδρο της Βουλής:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Νικόλαο Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής,

Μόλις πριν μερικές μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ένα ριζοσπαστικό πλέγμα προτάσεων για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών ειδών μιας χρήσης. Πλαστικά που χρησιμοποιούνται για ελάχιστα λεπτά, αλλά μένουν στο περιβάλλον και στις θάλασσες μας για εκατοντάδες χρόνια.

Είναι σίγουρο ότι, οι προτάσεις της Επιτροπής θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα καταλήξουμε σε μια Οδηγία που θα προσπαθήσει να επανορθώσει τη ζημιά που έχουμε κάνει στο περιβάλλον.

Η Ελλάδα, η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή και τα περισσότερα νησιά στην Ευρώπη, πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Ήδη το Ποτάμι έχει καταθέσει σχετική Επίκαιρη Επερώτηση προς την Κυβέρνηση καλώντας την να λάβει γρήγορα όλες τις αναγκαίες αποφάσεις που θα προστατεύσουν το περιβάλλον και τις θάλασσές μας.
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας προτείνω τη σταδιακή κατάργηση όλων των πλαστικών ειδών μιας χρήσης (ποτήρια, καλαμάκια, μπουκάλια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, συσκευασίες τροφίμων) από τα κυλικεία και το εστιατόριο της Βουλής.

Παράλληλα, επανέρχομαι στην πρόταση μας, να τοποθετηθούν επιτέλους κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους, τόσο του κεντρικού Μεγάρου, όσο και των άλλων κτιρίων της Βουλής. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης και ο Κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, στη Διάσκεψη των Προέδρων, είναι ήδη σε θέση να παρουσιάσουν μια αναλυτική πρόταση με βάση τα ισχύοντα στα κοινοβούλια άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Σας καλώ λοιπόν , να προγραμματίσετε τη συζήτηση της πρότασης μας στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων. Με την ελπίδα ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής θα συμφωνήσουν σε μια δυναμική δράση που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα και θα αποτελεί παράδειγμα για ανάλογες δράσεις σε όλους τους θεσμούς και τις υπηρεσίες της Πολιτείας.

Με εκτίμηση
Σταύρος Θεοδωράκης
Πρόεδρος Κ.Ο. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.