Ελληνικά κρασιά αλλά όχι και ελληνικό μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου

Ελληνικά κρασιά αλλά όχι και ελληνικό μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου

Απο την περιοχή της Δράμας και τη Σάμο ήταν τα κρασιά που επιλέχθηκαν για το  επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου κ. Μακρόν χθες Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το λευκό κρασί "Πλάνο" 2016 είναι μια μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά από το μπουτικ οινοποιείο

Κτήμα Τέχνη Οίνου που βρίσκεται στο Μικροχώρι μόλις λίγα χιλιόμετρα έξψ από την Δράμα. Πολύ κοντά (Αδριανή Δράμας) βρίσκεται και το το οινοποιείο Domaine Costa Lazaridi απ' όπου επιλέχθηκε το ερυθρό Chateau Julia 2014, ένα κρασί που φτιάχνεται με την οινολογική καθοδήγηση του γάλλου "ιπτάμενου " οινολόγου Michel Rolland.  Το επιδόρπιο κρασί, ένα γλυκό κρασί από μοσχάτο του συνεταιρισμού Σάμου (Grand Cru 2016) συνόδεψε το παγωτό Saint Honore.

Να σημειώσουμε ότι το Grand Cru Samos κατα κάποιο τρόπο έχει καθιερωθεί σαν "επίσημο" επιδόρπιο κρασί στα επίσημα δείπνα του Προεδρικού Μεγάρου μιας και το ίδιο κρασί προσφέρθηκε το 2015 στον τότε πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά 

και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα είχε απολαύσει το γλυκό κρασί Samos Grand Cru του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου στο δείπνο που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, το Νοέμβριο του 2016.

Και μέχρι εδώ καλά, όσον αφορά την επιλογή των κρασιών. Στην επιλογή του μενού όμως;

Ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται εδώ, στην Ελλάδα, με μία σαφή πολιτική ατζέντα που ξεπερνά τα σύνορα της μικρής μας χώρας. Επιλέγει τον βαρύ συμβολισμό της, για να ζητήσει, μέσω της ανάγκης επανεκκίνησης της αποδεκατισμένης οικονομίας της: «να βρει η Ελλάδα την οικονομική της κυριαρχία της και να ζήσει μέσα από την ανάπτυξη».

Και πως θα γίνει αυτό αν η ελλάδα

 

ολόκληρο το άρθρο στο krasiagr.com

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.