Μετατρέψτε τα μπλοκάκια σε μισθολόγια και κερδίστε 350 ευρώ τον μήνα

Μετατρέψτε τα μπλοκάκια σε μισθολόγια και κερδίστε 350 ευρώ τον μήνα

Απασχολείτε εργαζόμενους με «μπλοκάκι»; Αν σας ενδιαφέρει να τους προσλάβετε με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και να σας πληρώνει κάποιος… άλλος τις ασφαλιστικές εισφορές τότε ιδού η ευκαιρία. Το πρόγραμμα που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εργασίας παίρνει σάρκα και οστά με τη σχετική απόφαση να δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

 

Το πρόγραμμα αφορά σε 40.000 αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών καιο αποσκοπεί στη μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Η απόφαση ορίζει ότι το ανώτατο όριο ποσού επιχορήγησης για το Δώρο Χριστουγέννων ορίζεται σε 350 ευρώ και για το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας σε 175 ευρώ. Το όριο των 350 ευρώ θα αφορά μόνο σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και είναι σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες περίπου 40.000 εργαζομένων που σήμερα αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Όπως προκύπτει και από την απόφαση, τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι τα εξής:

  • Το πρόγραμμα επιδότησης με έως 350 ευρώ θα αφορά τιςεργοδοτικές εισφορές για 12 μήνες, σε όσους εργοδότες επιλέξουν να «μετατρέψουν» τον αμειβόμενο με μπλοκάκι σε μισθωτό εργαζόμενο.
  • Το πρόγραμμα θαδιαρκεί συνολικά 18 μήνες, επειδή μετά το 12μηνο θα υπάρχει η δέσμευση του εργοδότη να διατηρήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας.
  • Στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις μειώσουν το προσωπικό που υπήρχε πριν την επιδότησηθα πρέπει να το αντικαταστήσουν μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.
  • Στην επιδότησησυμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα και οι άδειες των εργαζομένων.
  • Οι επιχορηγούμενοι δεν πρέπει να ασκούν άλλο επάγγελμα ή να έχουν άλλη δραστηριότητα.Εάν έχουν άλλη δραστηριότητα τότε η επιχορήγηση τους θα διακόπτεται και θα αναζητούνται τα χρήματα της επιδότησης.
  • Το πρόγραμμα συνολικούπροϋπολογισμού 156,8 εκατ. ευρώθα παραμείνει ανοικτό μέχρι να εξαντληθούν τα σχετικά κονδύλια.
  • Επισημαίνεται ότι από το πρόγραμμααποκλείονται επιχειρήσειςσε βάρος των οποίων υπάρχουν εκκρεμότητες ανάκτησης από μέρους του δημοσίου άλλων κρατικών ενισχύσεων.
  • Επίσης,αποκλείονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταιστην αλιεία, νυχτερινά κέντρα, εποχικές επιχειρήσεις κ.ά.
  • fpress.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.