Οι 5 νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας σε ένα βίντεο από φοιτητές της Θεσσαλονίκης

Οι 5 νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας σε ένα βίντεο από φοιτητές της Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Βαράνος, 19 χρονών, φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Μικέλ Σινανάι, 18 χρονών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι τα δύο μέλη που αποτελούν την ομάδα της nous Animation.

 

Η μεγάλη τους αγάπη για τη μεγάλη οθόνη από μικρή ηλικία, αλλά και για τα comics σε μεγαλύτερες ηλικίες τους έστρεψαν στην τέχνη της εμψύχωσης: τα Κινούμενα Σχέδια.

Η nous Animation ιδρύθηκε από τους δύο νέους το 2009 ,οι οποίοι τότε πειραματιζόμενοι με το Animation δημιουργούσαν μικρής διάρκειας χιουμοριστικά animation. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2015 έφτασε η πρώτη επαγγελματική πρόταση από το σεισμολόγο Ηλία Τσιάπα με σκοπό την οπτικοποίηση μιας δικής του θεωρίας περί την προέλευση της Σελήνης με κύριο στοιχείο το Animation.

Το περασμένο καλοκαίρι έπεσε στα χέρια ενός από τους ιδρυτές ένα βιβλίο-δοκίμιο του οικονομολόγου Carlo M. Cipolla, ονόματι "The Basic Laws of Human Stupidity", το οποίο πραγματεύεται την ανθρώπινη ηλιθιότητα, μέσα από 5 βασικούς νόμους. Η ομάδα θέλοντας να ανεβάσει τον πήχη ψηλά και να αποκτήσει μια θέση στο βάθρο των επιτυχημένων του χώρου, δοκίμασε κάτι το εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχει δουλέψει, καταλήγοντας στην οπτικοποίηση του ξεχωριστού αυτού δοκιμίου.

Ακολούθησε η συγγραφή του σεναρίου, ο σχεδιασμός της ταινίας στο χαρτί και η πλήρης αναπαραγωγή του σε 3D περιβάλλον υπολογιστή, όπου μέσω της μαγείας του Animation προέκυψε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Η nous σε αυτό το 7λεπτο βίντεο προσπάθησε μέσω της κινούμενης εικόνας να αναπτύξει και να αναλύσει αυτούς τους 5 νόμους, που εφαρμόζονται σε κάθε κοινωνία, κάθε χρονική στιγμή.

Ο δοκιμιογράφος υποστηρίζει πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε τέσσερεις ομάδες ανάλογα με τις πράξεις τους σε: ανήμπορους, έξυπνους, εγκληματίες και ηλίθιους, ωστόσο οι ηλίθιοι άνθρωποι συνιστούν την πιο επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων.

Η nous Animation με βάση αυτά και με ένα χιουμοριστικό αλλά και καυστικό τρόπο, ενσάρκωσε αυτές τις απόψεις λαμβάνοντας παραδείγματα από τη σημερινή πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο:

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.