Ερντογάν: Στην Θράκη με υποδέχτηκαν 150.000 Τούρκοι

Ερντογάν: Στην Θράκη με υποδέχτηκαν 150.000 Τούρκοι

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα.

 

Στην συνέντευξή του τον ΣΚΑΙ είπε: Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο:

 

«Στους πιλότους μας λέμε πάντα να προσέχουν. Αλλά όταν έχουμε περιστατικό παραβίασης του εναέριου χώρου , επεμβαίνουμε άμεσα. Η τουρκικη αεροπορία επεμβαίνει άμεσα. Οι δύο πλευρές αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν η μία στην άλλη σε περίπτωση που κάποια πλευρά παραβιάσει τον εναέριο χώρο».

Για την πιθανότητα πολέμου με την Ελλάδα

Είναι λάθος, δεν είναι σωστό και δεν είναι ευχάριστο να μιλάμε για τέτοιους κινδύνους. Αλλά είχα μία κουβέντα που είχα πει στον κ. Τσίπρα. Όταν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες ήρθαν στην Ελλάδα και αναζήτησαν καταφύγιο κάλεσα αμέσως τον πρωθυπουργό. Του είπε αγαπητέ μου φίλε αυτή είναι η κατάσταση. Και θέλω την έκδοσή τους στην Τουρκία. Και μου είπε οτι θα δρομολογήσει την κατάσταση και ότι σε 15 με 20 μέρες θα εκδίδονταν στην Τουρκία. Έτσι μου είπε. Αλλά δυστυχώς , αυτή την στιγμή βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Τον πόλεμο θα πρέπει να τον διαγράψουμε από την ατζέντα μας

 

Για την ελληνική Δικαιοσύνη
( λόγω της απόφασης για τους «8» του πραξικοπήματος)

Έχουμε υποφέρει πολύ και ξέρουμε ότι και η Ελλάδα έχει υποφέρει από πραξικοπηματίες. Τώρα έχουμε τους γκιουλενιστές και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Εάν είχαμε υπό κράτηση τη «17 Νοέμβρη» θα σας τους είχαμε εκδώσει αμέσως. Εάν το αφήσετε στην κρίση της δικαιοσύνης κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να έρθει. Η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να νοιάζεται τόσο όσο εμείς και για να διευκολύνεις τη δουλειά της δικαστικής εξουσίας, θα πρέπει πρώτα ως εκτελεστική εξουσία, ως κυβέρνηση να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα πριν το αναθέσεις στην Δικαιοσύνη. Η καθυστερημένη δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη και αυτό είναι μία καθυστέρηση στην απονομή της. Όταν «τραβάει» και «τραβάει» τότε αυτό δεν μπορεί να αποκαλείται δικαιοσύνη. Δεν πρέπει αυτό να το επιτρέψουμε. Υπάρχουν χώρες με τις οποίες έχουμε προχωρήσει γρήγορα την έκδοση. Δυστυχώς με την Ελλάδα έχουμε κολλήσει. Είμαστε δυσαρεστημένοι και αυτή τη στιγμή διαταράσσεται ο σεβασμός μας για την ελληνική δικαιοσύνη. Αρα συμπεραίνω πως μέχρι εκεί λειτουργεί το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα.

 

Για την επίσκεψη στην Θράκη

Είχα πάει στη Δυτική Θράκη το 2005, θα το θυμόσαστε πιθανότατα, εκεί όπου υπάρχουν περίπου 150.000 πολίτες ομοεθνείς μας. Θεωρώ ότι δεν θα ήταν σωστό να μην τους επισκεφτώ από την στιγμή που θα έρθω στην Αθήνα. Ο ενθουσιασμός τους το 2005 ήταν μεγάλος. Οι Ρωμιοί συμπολίτες μας στην Τουρκία δεν είναι τόσοι πολλοί όσοι οι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.