Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βιωματικές δράσεις για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

0

Σειρά ενημερωτικών δράσεων για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης

0

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στα ανοιχτά της Κρήτης.

«Blue Halkidiki»-Πρόγραμμα καθαρισμού θαλασσών για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος

0

Τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος ανέδειξε σε ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα καθαρισμού θαλασσών Blue Halkidiki η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Greek Eco project. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας.

Κλιματική αλλαγή: Ένας σοβαρός εχθρός του εγκεφάλου – Ποιες παθήσεις και νευρολογικές διαταραχές επιδεινώνει

0

Το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης προξενεί παντός είδους προβλήματα και βάσει ερευνητικών δεδομένων, διαταράσσει και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, καθιστά πιο ευάλωτους όσους ήδη πλήττονται από νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές.

Θεσσαλονίκη: Μνημόσυνο και πορεία από ποντιακούς συλλόγους για τα θύματα της Γενοκτονίας

0

Ποντιακοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη τιμούν σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 24 Μαΐου

0

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που πιστοποιούσε ανύπαρκτες σφαγές

0

Κύκλωμα, το οποίο, σύμφωνα με την ασφάλεια, έχει τα χαρακτηριστικά «εγκληματικής ομάδας», ανέδειξαν οι έλεγχοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κοζάνη: Τα Ποντιακά Σωματεία «Ευξείνιος Κύκλος» τιμούν τη μνήμη των 353 χιλιάδων ψυχών της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού

0

Με μια εκδήλωση που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης βασισμένη σε ζωντανές συγκλονιστικές μαρτυρίες, αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων, μοιρολόγια υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης, “Ευξείνιος Κύκλος” τίμησαν για μια ακόμη φορά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού στην πόλη της Κοζάνης.

Κρατώντας στα χέρια τους αναμμένα κεριά πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ξεχωριστό αφιέρωμα στην μνήμη των 353.000 ψυχών που χάθηκαν, ενώ 105 κεριά άναψαν για να θυμίσουν τα χρόνια που πέρασαν από την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την ημέρα που το Ελληνικό Κοινοβούλιο καθιέρωσε την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με το βασικό αίτημα να παραμένει για την αναγνώριση των εγκλημάτων για τις ψυχές που χάθηκαν, τα θύματα της θηριωδίας των Νεότουρκων, από την γείτονα χώρα. “Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία που διέπραξε το κεμαλικό καθεστώς στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών του Πόντου και της Μ. Ασίας (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων), που ήταν από αιώνων οι αυτόχθονες πληθυσμοί της περιοχής στα εδάφη της σημερινής Τουρκίας” δηλώνουν οι διοργανωτές των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης. Στη σημερινή εκδήλωση με τον τίτλο “Ανάμεσα στη Σιωπή και τη Φωνή, το Χρέος μας” πήραν μέρος η Κατερίνα Αποστολίδου, η Έφη Κατζόγιαννου ο Τριανταφύλλος, Αφούξενίδης, η Κυριακή Μαυροφυλλιδου, η Δέσποινα Ζουρουφιδιυ, η Φωτεινή Σιόλα λύρα έπαιξε ο Γιάννης Σαββίδης, νταούλι ο Γιώργος Αχινιώτης, και στο τραγούδ

Την Κυριακή 19 Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα παραστούν εκπρόσωποι των ποντικιών σωματείων στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης θα ακολουθήσει στις 10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τίτλο “η Φωνή Νέων: Η Γενοκτονία μέσα από τις Φωνές των Νέων”, νέοι και νέες καταθέτουν απόψεις για τη Γενοκτονία, στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Τις τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης και το ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

ERT

Ακρίβεια: Περιορίζεται η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων – Η πραγματική εικόνα της κατανάλωσης

0

Αμφισβητείται ανοιχτά το success story της κυβέρνησης περί υψηλών πραγματικών μισθών και χαμηλής ανεργίας. Στην πραγματικότητα αυτό που κυριαρχεί είναι η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών, απόρροια της ακρίβειας, που οδηγεί σε ανησυχία για την κατεύθυνση της οικονομίας.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία του Youth Pass

0

Σε περισσότερους από 145.000 ανέρχονται οι νέοι 18 και 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν φέτος την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στο πλαίσιο του Youth Pass 2024. Πιο αναλυτικά, στους 69.825 ανήλθαν οι νέοι 18 ετών που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση έως την καταληκτική προθεσμία στις 15 Μαΐου 2024 και για τους οποίους το κόστος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 10.473.750 ευρώ. Επιπρόσθετα, αυτοδίκαια λαμβάνουν την ίδια ενίσχυση οι νέοι 19 ετών που είχαν κάνει ήδη αίτηση κατά το προηγούμενο έτος και οι αιτήσεις τους ανέρχονται σε 75.863 με τη συνολική ενίσχυση να φθάνει στο ποσό των 11.379.450 ευρώ.