Πείσε το υποσυνείδητό σου!

Πείσε το υποσυνείδητό σου!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε μια ριζωμένη πεποίθηση που έχουμε, θα πρέπει να πείσουμε αρχικά το υποσυνείδητό μας. Αυτό είναι που καθορίζει τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μας και σε πολύ μικρότερο βαθμό η λογική σκέψη μας.

Μπορούμε να φτιάξουμε φράσεις που θα δηλώνουν τα νέα πιστεύω μας, τα νέα σχέδιά μας για τη ζωή και να τα στείλουμε στο υποσυνείδητό μας. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Με τη συνεχή επανάληψη! Τις φράσεις αυτές πρέπει να τις εκφράζουμε ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες, όπως τα αξιώματα στα μαθηματικά, με ακλόνητη πίστη, χωρίς καμία αμφιβολία. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, το υποσυνείδητο θα τις δεχτεί ως τη νέα πραγματικότητα και θα γίνουν ο νέος τρόπος σκέψης και δράσης μας. Εστιάζουμε πάντα σ’ αυτό που θέλουμε να αναπτύξουμε π.χ. βελτίωση της διάθεσης. Σε χρόνο ενεστώτα, σα να συμβαίνει ήδη και με θέρμη επαναλαμβάνω καθημερινά και όσο το δυνατό πιο συχνά τη φράση «ζω με χαρά, αξίζω το καλύτερο και καθημερινά απολαμβάνω μεγαλύτερη ευτυχία». Για αύξηση αυτοπεποίθησης: «Έχω αυτοπεποίθηση και πετυχαίνω σε ό,τι αναλαμβάνω». Για να αποκτήσεις σύντροφο: «βρίσκω τον σύντροφο που θέλω». Η διαδικασία αυτή αποδίδει μετά από αρκετό χρόνο επανάληψης, πολλές φορές σε τρεις εβδομάδες, μπορεί όμως και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αν οι αρνητικές πεποιθήσεις μας έχουν παγιωθεί μέσα μας.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.