Σε επιφυλακή ο Έβρος - Αυξάνεται απειλητικά η στάθμη των νερών

Σε επιφυλακή ο Έβρος - Αυξάνεται απειλητικά η στάθμη των νερών

Σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο Έβρος για επικείμενες πλημμύρες μιας και αυξάνεται καθημερινά η στάθμη των νερών των ποταμών Έβρου - Άρδα - Ερυθροποτάμου από μεγάλες ποσότητες νερού που εισέρχονται από Τουρκία (Εργίνης) και Βουλγαρία (Τούντζας).

Αναλυτικότερα, η στάθμη του νερού έχει αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα και σε πολλά σημεία έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς σε επικοινωνία μας μαζί του μας ενημέρωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο Νότιο τμήμα του Νομού, αν και προς στιγμήν δεν υπάρχουν φόβοι για εκκενώσεις χωριών και περιοχών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς η Βουλγαρία να έχει εκτονώσει τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν συσσωρευτεί στα φράγματά της, ενώ σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Πέτροβιτς και ο όγκος νερού στη Βουλγαρία έχει αυξηθεί λόγω της ξαφνικής ανόδου της θερμοκρασίας η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το γρήγορο λιώσιμο του χιονιού. Να επισημάνουμε πως τη Δευτέρα η στάθμη των νερών στο Πύθειο ήταν 4.80 μέτρα, την Τρίτη 5,36, την Τετάρτη 5.28 και Πέμπτη 5.30. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να πλησιάζει τα αναχώματα και τα αντιπλημμυρικά έργα.

e-evros.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.