Πέντε κόλπα για το αυτοκίνητο στα χιόνια (ΦΩΤΟ)

Πέντε κόλπα για το αυτοκίνητο στα χιόνια (ΦΩΤΟ)

Ο χειμώνας συνοδεύεται από κακοκαιρία και χαμηλές θερμοκρασίες και αυτό είναι κάτι που προκαλεί προβλήματα στη ζωή μας. Το κρύο και το χιόνι μας ταλαιπωρούν και συχνά χρειαζόμαστε διάφορα «μαγικά» για να τα αντιμετωπίζουμε.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη στη διάρκεια του χειμώνα.

1. Βάλτε κάλτσες στους υαλοκαθαριστήρες

Μοιάζει αστείο, αλλά σε πολύ κρύες μέρες ή όταν έχει πέσει χιόνι, ένα ζευγάρι κάλτσες στους υαλοκαθαριστήρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την καταστροφή τους από το κρύο.

2. Θερμάστρα από... γλάστρα

Μια γλάστρα από πηλό (τερακότα) και μερικά ρεσό μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια μικρή αυτοσχέδια θερμάστρα για να ζεσταίνουμε τουλάχιστον τα χέρια μας. Προσοχή, βέβαια, να μη βάλουμε καμιά φωτιά...

3. Ξύδι και νερό για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ

Αν δεν έχετε βάλει ειδικό υγρό ξεπαγώματος του παρμπρίζ, μια πρόχειρη αλλά αποτελεσματική λύση είναι να βάλετε στους εκτοξευτήρες μείγμα νερού και ξυδιού.

4. Αδιαβροχοποίηση των παπουτσιών

Ένας εύκολος και απλός τρόπος για να αδιαβροχοποιήσουμε τα παπούτσια μας είναι τα τα τρίψουμε με κερί από ρεσό και στη συνέχεια να το λειώσουμε με ένα πιστολάκι μαλλιών, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα που εμποδίζει το νερό να περάσει.

5. Γάντι μέσα σε γάντι

Ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια μέσα από τα χοντρά χειμωνιάτικά μας γάντια, μας δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση των χεριών μας.

topontiki.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.