Ο Ηρακλής εξόφλησε την οφειλή προς την ΕΠΟ

Ο Ηρακλής εξόφλησε την οφειλή προς την ΕΠΟ

Με τα προβλήματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο στη Μίκρα, ο Ηρακλής απέφυγε την οριστική αφαίρεση τριών βαθμών, αφού εξοφλήθηκε η οφειλή προς την ΕΠΟ.

 

Το ποσό ανερχόταν στα 23.800 ευρώ και αφορούσε τόσο το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο, όσο και εκείνο για τις κίτρινες κάρτες. Μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα, κάτι που συνέβη πριν τις 16:00, με αποτέλεσμα να μην κινηθούν διαδικασίες για αφαίρεση τριών βαθμών.

Ο κίνδυνος για τον Ηρακλή ήταν μεγάλος, καθώς σε αντίθεση με όσα ισχύουν για χρέη προς ποδοσφαιριστές, οι βαθμοί δεν θα επιστρέφονταν ακόμη και σε περίπτωση μεταγενέστερης εξόφλησης. Στη σχετική ανακοίνωση της Σούπερ λίγκας αναφέρεται πως «απαλλάσσει την εγκαλουμένη της πειθαρχικής παραβάσεως που της αποδόθηκε με την από 11-4-2017 δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 33 παρ. 5 περ. ε’ εδ. δ’ του ΠΚ της ΕΠΟ, λόγω εξόφλησης της οφειλής (βλ. το υπ’ αριθμ. 190/20-04-2017 γραμμάτιο είσπραξης της ΕΠΟ)».

Όσον αφορά στην υπόθεση των οφειλών συνολικού ύψους 22.642 ευρώ προς τους πρώην ποδοσφαιριστές Γιώργο Μπλέτσα και Γιάννη Αντωνίου, δεν έχει ενεργοποιηθεί η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών, παρότι αυτή κοινοποιήθηκε από την ΕΠΟ στις 12 Απριλίου και στην ΠΑΕ δινόταν διορία τριών εργάσιμων ημερών, η οποία παρήλθε. Από την Ηρακλή προκύπτει η πληροφορία περί συμφωνίας διακανονισμού, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές διαψεύδουν κάτι τέτοιο λέγοντας πως δεν έχουν κατατεθεί χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Στο μεταξύ, πληρωμές προς τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έγιναν ούτε χθες, αλλά ο Σάββας Παντελίδης και οι ποδοσφαιριστές του συνέχισαν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Χρήστος Δώνης, ενώ επιστρέφουν οι Εμάνουελ Περόνε, Δημήτρης Στάμου και Αλέξανδρος Κούρος.

Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.